چاپ خبر
آموزش پرستاری؛ نیازحیاتی‌کشور
روزنامه سپید   |   اخبار 6   |   20 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d1860

تحول در آموزش علوم پزشکی تا آنجا مهم بود که عنوان گام چهارم طرح تحول نظام سلامت را به نام خود زد. همگام با دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه آزاد نیز مترصد فرصت برای ارتقای سطح آموزش خود است. علیرضا ابطحی معاون آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد یکی از میهمانان غرفه روزنامه«سپید» در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات بود که بخشی از گفتگوی ما با ایشان را در زیر می خوانید:

یکی از انتقادات اخیر وزیر بهداشت نسبت به آموزش علوم پزشکی، تعداد بالای دانشگاه‌های علوم پزشکی در سطح کشور است. از طرفی می‌بینیم که نسبت به ورود بخش خصوصی به آموزش پزشکی اقبال وجود دارد. این تناقض چگونه قابل توجیه است؟
       حق با شماست اما آنجا که نسبت به ورود بخش خصوصی به آموزش پزشکی اقبال وجود دارد، درواقع مربوط به رشته‌های غیر از پزشکی و ازجمله پرستاری در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد است. مسئله اینجاست که در کشور ما خیلی از بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌های دانشگاه، به علت نبود پرستار فعال نشده و تعداد پرستار در بخش‌های ویژه قابل‌قبول نیست. بخش‌های آموزشی نیز در حال گسترش هستند اما زمانی که به فاز بهره‌برداری می‌رسیم، پروژه‌های ما به دلیل کمبود پرستار متوقف می‌شود. درواقع باید بیمارستان‌های خصوصی دارای شرایط، تحت نظر یک دانشگاه قرار گیرند و به آموزش پرستاری کمک کنند تا آموزش پرستاری که یک نیاز حیاتی برای کشور در زمینه ارتقای خدمات سلامت است، به بخش خصوصی انتقال یابد.

آیا برنامه‌ای برای افزایش امکانات آموزشی دانشگاه دارید؟
       ما در امکانات آموزشی همکاری خوبی با دانشگاه‌های علوم پزشکی داشتیم. بیمارستان خلیج‌فارس که زیر نظر تامین اجتماعی بود، با یک قرارداد سه‌جانبه میان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، دانشگاه آزاد اسلامی حوزه پزشکی و واحد پزشکی دانشگاه آزاد قشم تبدیل به بیمارستان آموزشی شد و اتفاقات مثبتی را رقم زد که جا دارد از وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تشکر کنیم. طی سفر اخیری که بنده به آنجا داشتم، گفته شد که ضریب اشغال تخت 30 درصد بوده است که الان بیمارستان خلیج‌فارس بالای صد درصد ضریب اشغال تخت دارند که فقط هم آموزشی است.

       البته قرار بر این بود که بخش اورژانس و زنان زایمان را نیز اضافه و آن را تبدیل به یک بیمارستان عمومی برای آموزش کنند. این پتانسیل نه‌تنها برای دانشگاه علوم پزشکی که بلکه برای دانشگاه آزاد نیز وجود دارد و دانشجویان هر دو دانشگاه آنجا مشغول به تحصیل هستند. دانشگاه ارتقای آموزشی پیداکرده و رضایت دانشجویان جلب شده است. درخصوص اعتراضی که از سوی دانشجویان قشم وارد شد نیز حرفشان دقیق بود و ما نیز تعهدی را که داده بودیم پیگیری کردیم. مشکل ما در بخش بالین بود، چراکه تعداد تخت‌های کمی داشت. بیمارستان خلیج مشکل دانشگاه را برطرف کرد و تفاهم و تعامل بسیار خوبی بین دانشگاه آزاد و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ایجاد شد.