چاپ خبر
سونامی سرطان در پاکستان
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   10 خرداد 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d18322

     پاکستان با مشکل عمده‌ای به نام سرطان روبه‌رو است. براساس آمارهای ارائه شده در سال 2013 حدود 91 هزار نفر در این کشور به علت ابتلا به سرطان فوت کرده‌اند. این آمارها نشان می‌دهد که ابتلا به سرطان ریه در مردان و سرطان پستان در زنان در حال افزایش است و میزان مرگ به علت ابتلا به این سرطان‌ها از سال 1990 تا 2013 هم سیر صعودی سریعی داشته است.


     در گزارشی که به‌تازگی در نشریه انجمن پزشکی آمریکا (JAMA) به چاپ رسیده، آمده که از بین 190 کشور جهان که مورد بررسی قرار گرفته‌اند، تنها در 62 کشور جهان میزان مرگ به دلیل سرطان استاندارد شده به نسبت گروه‌های سنی، به جای کاهش افزایش یافته است و پاکستان یکی از این کشورها است. سازمان جهانی بهداشت و موسسه بین‌المللی سرطان و انستیتوی بررسی سلامت (IHME) از مقامات بهداشتی این کشورها خواسته‌اند که با توجه به این آمار که نشانگر افزایش موارد رخ دادن سرطان و ابتلا به سرطان در سن پایین‌تر و افزایش آمار مرگ به دلیلی سرطان در سنین پایین‌تر است، اقداماتی جدی و سریع در این مورد انجام دهند.


     براساس آمار میزان سرطان ریه در مردان پاکستانی از سال 1990 تا 2013 حدودا دوبرابر شده است ( از 7700 نفر به 15500 نفر) .این سرطان بیشترین میزان مرگ به دلیل سرطان را رقم زده است، اما بیشترین افزایش ابتلا مربوط به سرطان پروستات بوده که آمار ابتلا به آن 3 برابر شده است. در میان ده سرطان‌ شایع سرطان مری با بروز 5600 مورد در یک سال کمترین میزان ابتلا را داشته است. در این ده سرطان هم سرطان دهان با 3400 مورد مرگ کمترین آمار فوت را داشته است.


     در همین مقطع زمانی آمار سرطان پستان در زنان در این کشور از 16900 مورد به 54400 مورد رسیده است که رشدی تقریبا سه برابری را نشان می‌دهد. میزان مرگ به دلیلی ابتلا به این سرطان هم از 7100 مورد در سال 1990 به 16200 مورد در سال 2013 رسیده است. در میان ده سرطان شایع زنان، لوسمی با 4400 مورد ابتلا کمترین مورد ابتلا را دارد، اما آمار ابتلا به این سرطان هم در طی این مدت بیشتر از دو برابر شده است.


     دکتر کریستینا فیتزموریس، متخصص سرطان شناسی در این مورد می‌گوید: «سرطان یک عامل تهدید جدی برای پاکستان محسوب می‌شود و باید برای مقابله سریع و موثر با آن کاری کرد.»


     دکتر منهاج سراج، قائم مقام اداره ملی سلامت پاکستان هم می‌گوید: «متاسفانه هرچقدر در امر مبارزه با بیماری‌های واگیر موفق بوده‌ایم، شاهد افزایش آمار بیماری‌های غیرواگیر و به‌خصوص بیماری خطرناک سرطان بوده ایم.»


منبع: Express Tribune
ترجمه: سیما هاشمی