چاپ خبر
چرا سه وعده غذایی در روز قانون شد؟
روزنامه سپید   |   اخبار 10   |   09 خرداد 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d18220

     به معده خود گوش کنید، نه به صدای تیک‌تاک ساعت. این کاری است که پیشینیان ما انجام می‌دادند. زمان معمول برای خوردن غذا از ساعت 9 تا 5 است و اولین قرارهای عاشقانه، دیدار اعضای خانواده و رویدادهایی مانند مراسم عروسی، همگی روی محور این زمان می‌چرخند. انسان بیش از هر موجود دیگری از این قاعده پیروی می‌کند،‌ اما اشتها هم‌صدا با این ساعت‌ها نیست. در حقیقت خیلی غیرطبیعی است که هر وقت به ما گفته شد، بخوریم.


     آن‌طور که مشخص‌شده است، سه وعده غذایی در روز به‌وسیله مهاجران اروپایی شکل گرفت و به یک عادت معمول تبدیل شد و درنهایت به عادت غذایی مردمان «دنیای جدید» نیز تبدیل شد. بومیان آمریکایی هر زمان که می‌خواستند، غذا می‌خوردند و زمان آن را ساعت مشخص نمی‌کرد. بعد از انقلاب صنعتی،‌ وعده غذایی که وسط روز خورده می‌شد، به نهار و وعده بعد از کار به شام تبدیل شد.


     ابیگل کرول، نویسنده کتاب «سه چهارگوش: کشف وعده غذایی آمریکایی» گفت: «برنامه خوردن در قبایل بومی تا این اندازه دقیق نبود و مهاجران اروپایی آن را به‌عنوان نشانی از بی‌تمدنی این بومیان می‌دانستند. مردم متمدن شروع به خوردن صحیح و تعیین حدومرز برای آن کردند تا خود را از سلسله جانوران که می‌چرند، جدا کنند.»


     برای مثال صبحانه برای کاهش وزن کلیدی است، ولی درواقع وعده غذایی است که بر پایه سنت و آیین ایجادشده است. عادات هر فرد در خوردن از مهم‌ترین معیارهای سلامتی است و پژوهشگران دانشگاه کرنل می‌گویند، نباید بیشتر از 3 یا 4 ساعت بدون غذا ماند.


     بررسی جدیدی در ژورنال تغذیه بالینی آمریکا منتشرشده است که نشان می‌دهد خوردن صبحانه تاثیری در میزان کالری که در بقیه روز مصرف می‌کنید، ندارد، بلکه در میزان کالری که می‌سوزانید موثر است. خوردن صبحانه باعث می‌شود، کالری سریع‌تر سوزانده شود. شاید این وعده هنوز هم مهم‌ترین وعده‌ در طول روز باشد، ولی دلیل آن کم کردن میزان خوردن در بقیه روز نیست.


     یکی از توصیه‌های جدید برای کاهش وزن، نخوردن و گرسنه ماندن‌های متناوب است و این درست در نقطه مقابل تحقیقاتی قرار دارد که توصیه می‌کنند، هر وقت گرسنه شدید بخورید و روزانه 6 وعده غذایی داشته باشید. نخوردن نهار یا دریافت نکردن کالری در طول روز، هم باعث کاهش وزن می‌شود و هم طول عمر را زیاد می‌کند. کاهش 30 تا 40 درصد مصرف کالری، مغز را نسبت به سمومی که به سلول‌ها آسیب می‌زنند، مقاوم و درنتیجه نیمه‌عمر فرد را 3 برابر یا بیشتر می‌کند.


     خوردن پیوسته، مانع از این می‌شود که بدن گرسنگی بکشد. مهاجران اروپایی تقاضای بیولوژیک بدن را تغییر دادند و آن را به وعده‌های غذایی اجباری تبدیل کردند. برای داشتن زندگی سالم‌تر، این روال ساخته دست انسان را فراموش و به اشتهای خود اکتفا کنید، همان‌طور که بومیان آمریکایی این کار را می‌کردند.


منبع: MedicalDaily
ترجمه: مهسا شیرانی