چاپ خبر
جراحی درآوردن کیسه صفرا، چرا و چگونه؟
روزنامه سپید   |   اخبار 5   |   23 خرداد 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d18029

     مزایای انجام جراحی درآوردن کیسه صفرا: اگر این جراحی به دلیل درمان سنگ‌های صفراوی انجام شده، مهم‌ترین مزیت آن برطرف شدن علائم بیمار است.


     خطرات انجام جراحی درآوردن کیسه صفرا: این خطرات اندک هستند، اما می‌تواند شامل موارد زیر باشد:


     صدمه به دیگر مجراهای صفراوی نزدیک کیسه صفرا،
     ترشح صفرا،
     خونریزی،
     صدمه به روده‌ها،
     عفونت.


     دوران نقاهت و بهبودی: بسته به اینکه تحت جراحی لاپاروسکوپی قرار گرفته‌اید یا جراحی باز، دوره نقاهت شما ممکن است متفاوت باشد.


     اگر لاپاروسکوپی شده‌اید، احتمالا همان روز جراحی می‌توانید بیمارستان را ترک کنید، اما گاهی هم ممکن است مجبور شوید شب را در بیمارستان بمانید. با اینکه در این روش برش‌های روی شکم کوچک هستند، عمل انجام شده درون بدن مانند جراحی باز است. پزشک از شما خواهد خواست که حداقل به مدت یک هفته از انجام کارهای سنگین، ورزش و شنا کردن بپرهیزید.


     اگر شما جراحی باز انجام داده‌اید، احتمالا به مدت 1 تا 2 روز در بیمارستان خواهید ماند. در این مدت، تمام تلاش خود را به کار بندید تا در سریع‌ترین زمان به حرکت افتید. همچنین، همان‌طور که پرستار به شما آموزش می‌دهد، تمرین‌های تنفسی را انجام دهید. پس از مرخص شدن از بیمارستان، باید بتوانید اغلب فعالیت‌های طبیعی خود را انجام دهید، اما به خاطر داشته باشید که به مدت چند هفته از انجام کارها و فعالیت‌های سنگین بپرهیزید.


     اگر در دوران نقاهت از داروهای مسکن نارکوتیک استفاده می‌کنید، ممکن است دچار یبوست شوید. برای پیشگیری از این امر، از روان‌کننده‌ها و نرم‌کننده‌های مدفوع استفاده کنید.


     موارد احتیاط: اگر هریک از علائم زیر در طول هفته‌های پس از جراحی برای شما رخ داد، حتما و در اولین فرصت با پزشک خود تماس بگیرید:
تب یا لرز، قرمزی یا تورم در اطراف برش‌های محل جراحی، تهوع یا استفراغ، کرامپ یا شدیدتر شدن درد شکم، احساس نفخ، زرد شدن پوست یا چشم‌ها.


     به خاطر داشته باشید که جراحی روند هضم غذا را در بدن شما خیلی تحت تاثیر قرار نمی‌دهد، اما نیمی از افراد جراحی شده، پس از آن علائم خفیفی دارند، مانند مدفوع شل، گاز یا نفخ. این علائم اغلب بهتر خواهند شد.


منبع: UpToDate