چاپ خبر
اهدای جایزه ملی شهید دکتر رهنمون
بخـش «سلامت»، نقطـه قـوت دولـت یـازدهم اسـت
روزنامه سپید   |   اخبار 1   |   15 اسفند 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d17970

       سه‌شنبه 11 اسفند، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، «کنگره میان‌دوره‌ای جامعه جراحان شاخه خوزستان» با محوریت نقش شکوهمند گروه پزشکی در دوران دفاع مقدس و با همکاری معاونت بهداشت و درمان سپاه، فرماندهی بهداری نیروی زمینی سپاه، سازمان بسیج جامعه پزشکی و فرماندهی بهداری جنوب آغاز شد. البته علی‌رغم حضور عده‌ای از چهره‌های سرشناس جامعه پزشکی در این کنگره، برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای انجام شده بود که اکثر میهمانان و حتی خبرنگاران رسانه‌های جمعی، از روز دوم و آغاز به کار «ششمین کنگره علمی تروما و طب رزم» به تدریج وارد خوزستان شدند. کنگره‌ای که در کیلومتر 13 محور اهواز – آبادان و بیمارستان‌ صحرایی علی‌ابن‌ابیطالب(ع) برگزار شد و موضوعات علمی نظیر «آسیب‌های اعضای مختلف بدن در مواجهه با تروما و حملات شیمیایی» مورد بحث و گفت‌و‌گو قرار گرفت.

ششمین کنگره علمی تروما و طب رزم
       به گزارش خبرنگار اعزامی «سپید» مشاور عالی ستاد کل نیروهای مسلح که در آیین آغاز به کار «ششمین کنگره علمی تروما و طب رزم» سخن می‌گفت، با تاکید بر اینکه بیمارستان صحرایی علی‌ابن‌ابیطالب(ع) جزو بیمارستان‌های درجه یک کشور است، ابراز امیدواری کرد که تا پایان برنامه پنج‌ساله ششم توسعه، همه بیمارستان‌های صحرایی به این سطح از کیفیت برسند. سردار نصرالله فتحیان گفت: «ازجمله سیاست‌های راهبردی نیروهای مسلح این است که همه بیمارستان‌های بهداری نیروهای مسلح به آن درجه از توانایی برسند که بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن، یک بیمارستان صحرایی برپا کنند.»

       سردار سرتیپ دوم احمد اخوان، فرمانده بهداری نیروی زمینی سپاه هم در این مراسم از طراحی 17 بیمارستان صحرایی بر اساس دکترین ساختار و سازمان در نیروی زمینی سپاه خبر داد و گفت: «این بیمارستان‌ها در راستای راهبرد جدید نیروی زمینی سپاه به اجرای ماموریت می‌پردازند.»

       معاون بهداشت و درمان و آموزش پزشکی سپاه هم هدف از برگزاری این کنگره را تبیین نقش پزشکان در بیمارستان‌های صحرایی من‌جمله بیمارستان علی‌ا‌بن‌ابیطالب(ع) و ثبت ایثارگری‌های جامعه پزشکی در دفاع مقدس خواند. حسن عراقی زاده خاطرنشان کرد: «باید مدیران و مسئولان اجرایی و دانشگاهی کشور در تمامی سطوح برنامه‌ریزی برای مدیریت بحران‌ مجهز شوند.»

       اما سیاوش صحت به عنوان یکی از پایه‌گذاران کنگره طب رزم و جایزه ملی شهید رهنمون در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار «سپید» گفت: «تا شش سال پیش ما هر سال در جامعه جراحان ایران برنامه‌ای داشتیم که در آن از کسانی که در رشته پزشکی در ایران کار کرده‌اند، تجلیل می‌کردیم. یک روز در هیئت مدیره من به شوخی گفتم: اگر من در جنگ شهید شده بودم و روح من الان در اطراف اینجا بود و شما را می‌دیدم که «سُر و مُر و گُنده» اینجا نشسته‌اید، من از دستتان ناراحت می‌شدم. این حرف من مقدمه‌ای شد برای آغاز حرکت.» وی افزود: «به دنبال این اتفاق من با سردار فتحیان که آن‌وقت فرمانده بهداری نیروهای مسلح بود تماس گرفتم و با کمک وی و دکتر جلیل عرب‌خردمند اقداماتی را آغاز کردیم. نهایتا تلاش ما منجر به برگزاری اولین برنامه طب رزم در بیمارستان صحرایی علی‌ابن‌ابیطالب(ع) در پنجم اسفند همان سال شد.» این فوق تخصص جراحی تروما با ابراز رضایت از فعالیت‌هایی که در تشریح دوران دفاع مقدس به نسل جوان انجام می‌شود، اظهار داشت: «چیزی که مرا خوشحال می‌کند این است که حال و هوای جنگ به جوانان منتقل ‌شود. چون یک جوان بیست و چندساله که هیچ خاطره‌ای از جنگ ندارد و فقط در فیلم‌ها از جنگ توپ و تانک و تفنگ دیده،‌ واقعا نمی‌داند که چه حال و هوایی در جبهه وجود داشت، مجروحین چه می‌کردند،‌ چگونه حرف می‌زدند،‌ چگونه می‌جنگیدند و عقیده آنها چه بود. این خیلی مهم است که در تمام مدتی که من در جاهای مختلف درکنار رزمندگان حضور داشتم،‌ یک بار نشنیدم مجروحی که درحال مرگ بود یا می‌دید که دوستش درحال مرگ است بگوید که ای‌کاش من نیامده بودم.»

اهدای جایزه ملی شهید دکتر رهنمون
       ششمین کنگره علمی تروما و طب رزم تا ظهر چهارشنبه 12 اسفند ادامه داشت. اما کمتر از 20 کیلومتر آن‌طرف‌تر، سالن نفت آبادان مهیا شده بود تا از ساعت 15 میزبان اساتید، پزشکان، دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی و از همه مهمتر خانواده معزز شهدای جامعه پزشکی جهت اعطای «جایزه ملی شهید دکتر رهنمون» باشد. جایزه‌ای که معاون بهداشت و درمان سپاه پاسداران هدف از تصویب آن را نهادینه کردن ایثارگری‌های جامعه پزشکی در دفاع مقدس خواند و گفت: «این جایزه با تایید مقام معظم رهبری تصویب شد، تا ایثارگری جامعه پزشکی در آن دوران به نسل جدید منتقل شود.» در مراسم امسال ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهید حبیب جریری (داروساز)، شهید سیاوش صادقی (پزشک عمومی)، شهید بهرام شکری (دندانپزشک)، شهید احمد آتشدست (دانشجوی پزشکی)، شهید عبدالرحمن حیدری (دانشجوی ارشد مدیریت پرستاری)، شهید علی نجفی (دانش‌آموخته بهیاری)، شهید غلامرضا بقایی (امدادگر) و شهید عبدالرضا موسوی (دانشجوی پزشکی) از خانواده این شهدای گران‌قدر تجلیل به عمل آمد و از دو کتاب «آرام بی‌قرار» و «غریب آلواتان» رونمایی شد. سردار احمد عبدالهی، سردار علی فضلی، سردار سیدمحمد صدری، سیدعلیرضا مرندی، رسول دیناروند، مسعود پزشکیان و همسر شهید نجفی هم بر حاشیه این دو کتاب دستخطی از خود به یادگار نوشتند.

       سردار احمد عبدالهی معاون بهداشت و درمان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ابتدای این مراسم با بیان اینکه اسفند ماه هر سال یاد‌آور عروج مظلومانه سپیدپوشان ملکوتی عرصه بهداشت و سلامت به ویژه «شهید رهنمون»، «شهید خداپرست» و دیگر همسنگران آنهاست، گفت: «ما مفتخریم که امسال ششمین یادواره فرهنگی و چهارمین آیین اعطای جایزه ملی شهید رهنمون را برگزار کنیم. جایزه‌ای که در کنار تجلیل از ستارگان پرفروغ آسمان شهادت، با نگاهی به آینده تلاش خواهد کرد که مجاهدت‌های عالمانه و نوآورانه و فعالیت‌های برجسته‌ دانشمندان حوزه سلامت در زمینه‌های مختلف من جمله محرومیت‌زدایی و مردم‌یاری و همینطور فعالیت‌های جدی درمان‌گران در عرصه نهضت بیداری اسلامی را مورد ستایش قرار دهد.»

سوگندنامه پزشکان، برگرفته از روایات است
       حجت‌الاسلام علی ابراهیمی‌پور هم در بیاناتی با اشاره به سوگندنامه‌ای که وزارت بهداشت برای روانه کردن پزشکان جوان به عالم طبابت تهیه کرده است، اظهار داشت: «در این سوگندنامه فرازهای عمیقی وجود دارد. وقتی من آن را مطالعه کردم، متوجه شدم که تمام‌ این فرازها برگرفته از روایات نورانی اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) است و بعد که بیشتر دقت کردم، دیدم که شهید رهنمون‌ها،‌ مصادیق واقعی عمل به این فرازها و الگوهای نابی هستند که در 8 سال دفاع مقدس رسالت خود را به خوبی به انجام رساندند.» امام‌جمعه مردم آبادان در ادامه خاطرنشان کرد: «اگر دولت یازدهم حرفی برای گفتن داشته باشد، حتما یک بخش آن مربوط به «سلامت» و مدیون همت شما عزیزان و بزرگواران این عرصه است.» نهایتا برنامه سه‌روزه «کنگره میان‌دوره‌ای جامعه جراحان»، «ششمین کنگره تروما و طب رزم» و «اهدای جایزه ملی شهید رهنمون» در ایستگاه سوم به منطقه‌ای رسید که قطعه‌ای از بهشت لقب گرفته است. بازدید از منطقه عملیاتی شلمچه در روز 13 اسفند، حسن ختام برنامه‌ها بود؛ با این امید که استشمام شمیم ایثار و فداکاری و حال و هوای معنوی این سرزمین، جان‌ها را نوازش دهد و گام‌ها را در ادامه راه «شهید رهنمون»‌ها، استوارتر گرداند.

نگاهی به زندگی شهید رهنمون
       سال 1334 در شهر یزد نوزادی چشم به جهان گشود با نام «محمدعلی» که این نام تا سال‌ها پس از فرو بستن چشم وی از دنیا، در یادها باقی ماند. از 5 سالگی در کلاس‌های قرآن حضور یافت و از همانجا بود که همگان به هوش و ذکاوت و پایبندی وی به دین و مذهب واقف شدند. محمدعلی در همان دوران کودکی پدر و مادر خود را از دست داد. ولی فقدان این دو، باعث نشد تا او دست از تلاش و کوشش بردارد و نهایتا توانست با ورود به دانشگاه و تحصیل در رشته پزشکی، به آرزوی خود و مادر مرحومه‌اش جامه عمل بپوشاند.محمدعلی رهنمون از همان سال‌های آغازین جنگ، به جبهه‌های نبرد می‌شتابد و با عضویت در بهداری سپاه، به ایفای نقش در بیمارستان‌های صحرایی می‌پردازد و نهایتا به هنگام اقامه نماز صبح ششم اسفند ماه سال 1362 در بیمارستان صحرایی خاتم‌الانبیا(ص) به درجه رفیع شهادت نائل می‌شود. یادش گرامی و راهش پر رهرو.