چاپ خبر
کشف راهی جدید برای نابودی پارازیت مالاریا
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   30 تیر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d17775

       دانشمندان راه‌های جدیدی را کشف کرده‌اند که در آنها، انگل مالاریا در جریان خون قربانیانش زنده می‌ماند. این کشف می‌تواند راهگشای ابداع درمان‌های جدید برای این بیماری باشد.

       محققان بریتانیایی یک پروتئین کلیدی را با نام یک پروتئین کیناز یافته‌اند که اگر هدف قـرار داده شـود، بیـمـاری را متـوقـف مـی‌کـنـد. نتـایج ایـن مـطـالـعـه در نـشـریـه Nature Communications به چاپ رسیده است. در واقع، با کشف انواع پروتئین‌های کلیدی که وجودشان برای زنده ماندن پارازیت در سلول‌های قرمز خون الزامی است، می‌توان مانع فعالیت انگل شد و به این ترتیب، پارازیت را از بین برد. این کشف می‌تواند نخستین قدم برای ابداع و ارتقای داروهای جدید ضد مالاریا محسوب شود.

       محققان با استفاده از روش‌های بسیار پیشرفته راه‌های بیوشیمیایی را که باعث زنده نگاه داشتن انگل مالاریا می‌شود، قطع می‌کنند. در این رویکرد که chemica- genetics نامیده می‌شود، مواد شیمیایی صناعی در ترکیب با تغییرات ژنتیکی ایجاد شده، به DNA انگل ارائه می‌شود. محققان در بررسی‌های خود دریافتند که یک پروتئین‌کیناز، به نام PfPKG، نقش محوری در راه‌های مختلفی دارد که به انگل اجازه می‌دهد، در خون زنده بماند. درک و شناخت مسیرهایی که انگل از آنها استفاده می‌کند، بدین معناست که داروهای بیشتر می‌توانند به‌طور دقیقی طراحی شوند تا انگل را از بین ببرد، در عین حال، سمیت اندکی هم داشته باشد و آنقدر ایمن باشند که بتوان در کودکان و زنان باردار هم مورد استفاده قرار داد.

       محقق ارشد این مطالعه، معتقد است: «این یافته، یک دستیابی واقعی به موفقیت در درک و شناخت ما از چگونه زنده ماندن انگل مالاریا در جریان خون و حمله به سلول‌های قرمز خون است. ما به روشی دست یافته‌ایم که به تولید داروهای موثر و بدون سمیت و بدون نگرانی از ایجاد مقاومت منتهی می‌شود.»

Medica- Xpress