چاپ خبر
گزارشی از گفت‌و‌گوی رودرروبا آنهایی که «سپید» را می‌خوانند
روزنامه‌ای منتقد، تاثیرگذار وآموزنده
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   19 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d1772

غرفه «سپید» در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها میزبان طیف گسترده‌ای از مخاطبان است. هم مردمی که رابطه نزدیکی با جامعه پزشکی ندارند، جذب نشریات این غرفه می‌شوند و هم کسانی که تخصصی با جامعه پزشکی همکاری دارند. بسیاری از مردمی که سلامتی‌شان اولویت اصلی است، داشتن اطلاعات درباره بیماری‌ها برایشان مهم است، جذب غرفه«سپید» می‌شوند. برای آنها جالب است که هر روز نشریه‌ای با موضوعات پزشکی منتشر می‌شود. آنها که مشتری ثابت هفته‌نامه سلامت هستند، می‌خواهند مشترک «سپید» هم باشند. زنی که جلوی غرفه با اشتیاق صفحات «سپید» را ورق می‌زند، از حساسیتی که روی مطالب دارد، حرف می‌زند: «من سخت به هر مطلبی که درباره سلامتی منتشر می‌شود، اطمینان می‌کنم. در تلویزیون یا سایت‌ها خبری را که می‌دهند، از چند منبع دیگر هم پیگیری می‌کنم. اگر آنها هم خبر را تایید کنند سعی می‌کنم در زندگی‌ام اعمال کنم. هفته‌نامه سلامت یکی از معتبرترین‌هاست. حالا که متوجه شدم موسسه شما روزنامه هم دارد، دوست دارم این نشریه را هم هر روز ببینم.» بیشتر بازدیدکنندگانی که مقابل غرفه‌ «سپید» توقف می‌کنند، تیترها را می‌خوانند و اصرار دارند که روزنامه را با خودشان ببرند. روزنامه دوشنبه گزارشی از عوارض شبکه‌های اجتماعی دارد که حمیدرضا نمازی، متخصص اخلاق پزشکی در یادداشتی این عوارض را توضیح داده است. بسیاری جذب این نوشته می‌شوند و برای خواندن این مطلب روزنامه را با خودشان می‌برند.

       بیشتر طیف مخاطبان، پزشکان، داروسازان و پرستاران هستند، آنهایی که تقریبا هر روز روزنامه را می‌بینند. بعضی‌ها تعریف می‌کنند و بعضی‌ها ایراداتی می‌گیرد و راهکارهایی هم می‌دهند. به جز جامعه پزشکی، «سپید» مخاطبان دائمی دیگری هم دارد. یکی از وکلای دادگستری که همسرش داروساز است و مشترک روزنامه، بیشتر از همسرش برای روزنامه وقت می‌گذارد.

       او تمایل ندارد نامی از وی برده شود ولی می‌گوید: «این روزنامه را دوست دارم. هر روز می‌خوانم. اطلاع‌رسانی خوب است و دانشجویان خیلی خوب است که این روزنامه را بخوانند. یکی از صفحه‌های خوب «سپید»، تجلیل از پیشکسوتان پزشکی است. دختر من دانشجوی رشته پزشکی است. هر وقت با یکی از پیشکسوتان مصاحبه می‌کنید، ازش می‌خواهم حتما روزنامه را بخواند. من روزنامه‌های دیگر را هم می‌خوانم. می‌توانم بگویم حتی صفحه‌های سیاسی شما هم از بقیه بهتر است. خبرهای زیرمیزی خوبی دارد.» این خواننده «سپید» هم خبر دارد که بعضی از بیمارستان‌ها اجازه توزیع به روزنامه را نمی‌دهند: «بعضی از اشخاص دوست ندارند واقعیت‌ها گفته شود. «سپید» مطالب را شفاف می‌نویسند. این شفاف‌سازی باعث شده است که دوست‌داشتنی‌تر شود.» نکته دیگری که از نظر این مخاطب جالب است، ارتباط راحت با روزنامه‌ است: «مدیرمسوول شماره تلفنش را در صفحه آخر منتشر کرده است. تلفن‌های روزنامه هم همیشه جوابگو هستند. این نکته مهمی است که می‌شود راحت با روزنامه در ارتباط بود.» بازدیدکنندگان مشکلاتشان را هم با «سپید» در میان می‌گذارند. یکی از آنها پیشنهاد می‌دهد «سپید» گزارشی تهیه کند و از کسانی که در حال سکون اتومبیل‌هایشان را روشن نگه می‌دارند، انتقاد کند. از افراد خودخواهی که با گرم شدن ماشینشان سم‌های آلوده را به ریه‌های بقیه می‌فرستند.

صفحه داروسازی می‌خواهیم
       ابراهیم نوری داروسازی است که برای دقایقی میهمان غرفه «سپید» می‌شود. او گلایه دارد که چرا صفحه‌ای به صنف داروسازان اختصاص ندارد: «روزنامه «سپید» برای بیشتر صنف‌هایی که با جامعه‌ پزشکی در ارتباط هستند، صفحه دارد ولی جایی را برای داروسازان در نظر نگرفته است.» با این حال او از مطالبی که در روزنامه منتشر می‌شود، استفاده خوبی کرده است: «مطالب روزنامه خوب است به‌خصوص اطلاعاتی که درباره داروها می‌دهد و از منابع خارجی ترجمه می‌شود. در «سپید» ما مطالبی را یاد گرفته‌ایم که حتی در دانشگاه تدریس نشده است.» نوری درخواستی هم دارد: «در مقطعی که موضوع تعرفه‌های فنی مطرح شد، «سپید» مطالب خوبی نوشت اما انتظار ما این بود که پیگیری‌ها ادامه داشته باشد تا بدانیم سرانجام کار به کجا رسید.»

       مهرداد کریم‌زاده، که خود را سل‌تراپیست معرفی می‌کند هم پیشنهاداتی برای «سپید» دارد: «جای ستونی برای اصلاحات پزشکی در روزنامه خالی است. بعضی از پزشکان برای درآمدزایی بیشتر، مسایل تبلیغاتی را مطرح می‌کنند که صحت ندارد. برای این که مردم دچار مشکل نشوند، شاید بهتر باشد که بعضی از اصطلاحات تعریف شود.» کریم‌زاده «سپید» را روزنامه‌ موجه‌ای می‌داند: «موجه‌ترین روزنامه‌ای که دیده‌ام، «سپید» است. اگر این روزنامه خانه کسی برود و از اول تا آخرش را بخواند، به طور حتم یک چیزی یاد می‌گیرد. در همین روزنامه روز دوشنبه مطلب «یک پاف انسولین لطفا» مطلب خیلی خوبی است. اگر یک بیماری این را بخواند حتما بهش کمک می‌کند.»‌

       «سپید» میهمانان رسمی هم داشت. سردار منتظرالمهدی معاون اجتماعی و سخنگوی ناجا، علی شکوری راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت، محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت، علی‌اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، ولی‌اله شجاع‌پوریان، عضو شورای شهر تهران، مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم‌سالاری، محمدرضا رستمی، معاون وزیر ورزش و جوانان، محمدمهدی تندگویان، عضو شورای شهر تهران، حمید چراغی، رییس نظام پرستاری استان تهران، محسن هاشمی، معاون عمرانی دانشگاه آزاد، محمدمهدی تندگویان عضو شورای شهر تهران، قاضی‌زاده هاشمی، نماینده مشهد، فرحناز رافع، رییس سازمان داوطلبان هلال‌احمر، هارون یشایایی، تهیه‌کننده سینما و فریدون صدیقی، استاد روزنامه‌نگاری میهمانان روز دوشنبه بودند. محسن هاشمی در دیدار با امیرعباس فتاح‌زاده، مدیرمسوول «سپید» درباره بیمارستان‌های دانشگاه آزاد و نحوه تکمیل فضاهای بیمارستانی و استانداردهای عمرانی دانشکده‌های حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد صحبت کرد. «سپید» با بسیاری از این افراد گفت‌وگو‌هایی دارد که در روزهای آینده منتشر می‌شود.