چاپ خبر
تایید رژیم نئوادجوانت پرتوزوماب در اروپا
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   23 تیر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d17527

     کمیته محصولات پزشکی برای مصارف انسانی (CHMP) اتحادیه اروپا توصیه کرد، کمیسیون اروپایی داروی پرتوزوماب (pertuzumab) را با نام تجاری پرجتا (Perjeta) و ساخت Genentech/Roche در ترکیب با دیگر عوامل دارویی، برای تجویز قبل از جراحی در زنان مبتلا به سرطان پستان HER2 مثبت که در مراحل ابتدایی بیماری قرار دارند، مورد تایید قرار دهد. این توصیه‌نامه به‌طور اختصاصی به پرتوزوماب می‌پردازد که در ترکیب با تراستوزوماب (trastuzumab) (با نام تجاری هرسپتین Hercepti- ساخت Genentech/Roche) و کموتراپی، در قالب نئوادجوانت برای زنان مبتلا به سرطان پستان با بیماری موضعی پیشرفته، التهابی که در مراحل ابتدایی بیماری قرار داشته و از نظر عود بیماری، پرخطر هستند، تجویز شود.


     این توصیه، براساس نتایج فاز 2 مطالعه NeoSphere گرفته شده که نشان داده، بیماران تحت درمان با پرتوزوماب در ترکیب با تراستوزوماب و کموتراپی دوستاکسل قبل از آنکه جراحی شوند، 31 درصد کمتر احتمال بدتر شدن بیماری، عود یا مرگ را نشان داده‌اند. این میزان احتمال، در مقایسه با بیماران تحت درمان با تراستوزوماب و کموتراپی به دست آمده است. بیماران دریافت کننده پرتوزوماب همچنین 40 درصد کمتر احتمال عود بیماری یا مرگ را تجربه کردند. علاوه براین، بیمارانی که به پاسخ کامل پاتولوژیک رسیدند، در تمامی بازوهای مطالعه، با احتمال بیشتری برای زنده ماندن و بقای 3 ساله بدون بیماری روبرو بوده‌اند. نزدیک به 40 درصد بیماران در گروهی که پرتوزوماب وجود داشت، به پاسخ کامل پاتولوژیک رسیده و در مقابل، 5/21 درصد بیماران گروه درمانی دیگر به این وضعیت دست یافتند. براساس بیانیه شرکت سازنده، نظر CHMP برپایه تمامی شواهدی منتشر شده که تاکنون موجود هستند، شامل منطق بیولوژیکی برای ترکیب این عوامل، پروفایل ثابت شده ایمن و کارآیی نتایج در مدیریت سرطان پستان پیشرفته.


     همچنین نتایج ایمنی طولانی‌مدت کارآزمایی CLEOPATRA در زنان مبتلا به سرطان پستان پیشرفته HER2 مثبت که قبلا درمان نشده‌اند نیز در آن گنجانده شده است. داده‌های فاز 3 مطالعه APHINITY در زمینه نئوادجوانت هم به زودی منتشر خواهند شد و ایده‌های بیشتری را در مورد نقش وسیع پرتوزوماب نشان خواهند داد. انتظار می‌رود این داده‌ها در سال 2016 منتشر شوند. در سال 2013، سازمان غذا و داروی آمریکا پرتوزوماب را در ترکیب با دیگر عوامل دارویی، برای تجویز قبل از جراحی مورد تایید خود قرار داد. البته این دارو، نخستین‌بار در سال 2012 برای درمان بیماران مبتلا به سرطان پستان متاستاتیک HER2 مثبت تایید شده بود و پرتوزوماب، نخستین داروی مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان نئوادجوانت سرطان پستان محسوب می‌شود. تاییدیه این سازمان براساس داده‌های مطالعه NeoSphere گرفته شده است. در مطالعه NeoSphere، شایع‌ترین عارضه جانبی جدی در درمان با پرتوزوماب و تراستوزوماب و دوستاکسل، شامل نوتروپنی، نوتروپنی تب‌دار، لکوپنی و اسهال بوده است. دیگر عوارض جانبی قابل توجه عبارت بودند از کاهش عملکرد قلبی، واکنش‌های مرتبط با تزریق، واکنش‌های افزایش حساسیت و آنافیلاکسی.


Reuters