چاپ خبر
دستورالعمل بالینی مدیریت دیابت نوع 2 روزآمـد شـد
روزنامه سپید   |   اخبار 8   |   22 تیر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d17442

       انجمن آمریکایی اندوکرینولوژیست‌های بالینی (AACE) و کالج آمریکایی اندوکرینولوژی (ACE)، آخرین ویرایش دستورالعمل جامع بهترین مراقبت را برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 منتشر کرد. این گایدلاین حاوی یک الگوریتم با قالب آسان برای استفاده بوده که راهنمای خوبی برای پزشکان است. در این ویرایش جدید، اطلاعات مختصری نیز در مورد استفاده از انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 آورده شده است.

       ویرایش جدید که در واقع روزآمد شده دستورالعمل‌ سال 2011 و الگوریتم سال 2013 است، دربرگیرنده تغییرات قابل توجهی در رابطه با انتخاب داروهای آنتی‌هیپرگلیسمی و مدیریت پرفشاری خون، نفروپاتی، و هیپوگلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. گایدلاین جدید همچنین واکسیناسیون‌ها، خطر سرطان، چاقی، اختلالات خواب، و افسردگی را، در کنار چگونگی مدیریت بیمارانی که شغل آنها خطر بروز هیپوگلیسمی را در آنها دوچندان می‌کند، پوشش می‌دهد.

       در این دستورالعمل، 24 سوال گنجانده شده که طیفی را از مدیریت دیابت نوع 2، از «چگونگی غربالگری و تشخیص دیابت» تا «چه مشاغلی به مدیریت دیابت نیاز دارند؟» در برمی‌گیرد. در این میان، سوال‌ها به مدیریت هیپوگلیسمی، پرفشاری خون، دیس‌لیپیدمی، نفروپاتی، رتینوپاتی، CVD، چاقی، دیابت در بارداری و دیگر موضوع‌ها می‌پردازند. یک سوال هم در رابطه با دیابت نوع 1 و با تاثیر بر مصرف انسولین گنجانده شده است. در پاسخ به این سوال‌ها، گایدلاین 67 توصیه بالینی ـ عملی دارد.

       الگوریتم‌های جدید به 8 سناریوی بالینی اشاره می‌کند که شامل موارد زیر هستند: مدل‌ عوارض‌محور برای مراقبت از بیمار مبتلا به اضافه وزن / چاق، پره‌دیابت، اهداف کنترل قند خون، کنترل قند خون، اضافه کردن / تشدید انسولین، اصلاح عوامل خطر CVD، خصوصیات و ویژگی‌های داروهای ضددیابت، اصول درمان دیابت نوع2.
الگوریتم کنترل قند خون تمامی کلاس‌های درمانی‌های دیابت را که مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا بوده‌اند، پوشش می‌دهد و آنها را براساس سطح اولیه HbA1c بیمار طبقه‌بندی می‌کند.
در این ویرایش جدید تاکید شده که همه پزشکان باید در درمان دیابت به‌صورت جامع عمل کنند و تنها تمرکزشان برکنترل قند خون بیمار نباشد. نویسندگان متذکر می‌شوند عواملی که فراتر از سطح HbA1c و قند خون ناشتای بیمار است، می‌تواند کیفیت زندگی و خطر عوارض میکروواسکولار، CVD و مرگ زودرس را تحت تاثیر خود قرار دهند.

       دستورالعمل‌های سال 2015 همچنین بر «تعیین اهداف برای هر فرد به صورت شخصی، در مدیریت کاهش وزن، لیپید، و پرفشاری خون تاکید می‌کند.» از سوی دیگر، آنها معتقدند تمرکز ویژه بر ایمنی فراتر از اثربخشی لازم است.

Medscape