چاپ خبر
آلـودگی آب و دفع فـضـولات انـسـانی تهدیدی برای سلامت
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   21 تیر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d17271

     کمبود آب آشامیدنی و دفع فاضلاب خانگی به صورت غیراصولی، خطرعمده‌ای است که سلامت کودکان را مناطق حاشیه‌نشین کشورهای درحال توسعه و توسعه نیافته تهدید می‌کند. 2 نهاد سازمان ملل در گزارشی مشترک اعلام کردند که معضل یاد شده به‌روی بسیاری از شاخص‌های بهداشت ومیزان امید به‌زندگی کودکان این مناطق و ارتقاء سطح بهداشت جهانی تاثیر منفی قابل‌ملاحظه‌ای دارد.


     این 2 نهاد یاد شده، سازمان بهداشت جهانی و صندوق بین المللی کودکان سازمان ملل متحد، اعلام کرده‌اند که از هر 3 نفرجمعیت جهان یک نفر به سرویس و امکانات بهداشتی حداقل دسترسی ندارد. این رقم بالغ بر 4/2 میلیارد و شامل 946 میلیون نفر افرادی می‌شود که در فضای باز طبیعت قضای حاجت می‌کنند و منابع آب زیر و روی زمین را آلوده می‌سازند. براساس اهدافی که سازمان ملل در آغازهزاره سوم در سال 2000 میلادی به‌عنوان رسالت خود مطرح کرده است، بهبود وضعیت بهداشت و امکان دسترسی به آب آشامیدنی پاکیزه برای همگان در صدر سیاست‌گذاری‌های این سازمان در ارتقاء کیفیت زندگی قرار دارد. راه‌های دستیابی به این اهداف در گردهمایی سالانه رهبران جهان پیش از برگزاری مجمع عمومی سالانه در شهریور امسال مورد تبادل نظر قرارخواهد گرفت.


     درگزارش مشترک سازمان بهداشت جهانی و یونیسف دسترسی به آب پاکیزه به‌طور قابل توجه بیشتر شده است و امید زندگی در کودکان بیشتر شده است. در سال 2000 میلادی روزانه 2هزار کودک کمتر از 5 ساله بر اثر ابتلا به اسهال ازبین می‌رفتند که خوشبختانه امروزه این رقم به هزار کاهش یافته است. از سوی دیگردر گزارش قید شده است که به‌علت کمبود بودجه آموزشی، بهبود شرایط بهداشتی پیشرفت نداشته است. برای تغییر عادات رفتاری نیازمند آموزش هستیم، زیرا طبق برخی موازین قبیله‌ای دفع در فضای باز طبیعت نه‌تنها عادی به شمار می‌آید، بلکه در پاره‌ای موارد تشویق نیز می‌شود. طبق آمار تنها 68 درصد جمعیت جهان به سرویس بهداشتی دسترسی دارند و بنا بر برنامه تبیین اهداف هزاره سوم این رقم تا امروز می‌بایست به 77 درصد می‌رسید. سازمان بهداشت جهانی سرویس بهداشتی را محیطی تعریف می‌کند که در آن هرگونه تماس با دفعیات انسانی ناممکن باشد.


     ماریا نیرا، مدیرکل بخش شاخص‌های محیطی و اجتماعی سلامت در دپارتمان سلامت عمومی سازمان بهداشت جهانی، در این گزارش تاکید کرده است که مادامی که دسترسی همگان به سرویس‌های بهداشتی وجود نداشته باشد، کیفیت آب آشامیدنی بهبود نخواهد داشت و همچنان شاهد فراگیری بیماری‌های ناشی از آب آلوده خواهیم بود. برای دستیابی به این هدف تا سال 2030 باید ضرباهنگ تلاش دوبرابرشده و در کشورهای جنوب آسیا و صحرای آفریقا کار بیشتری انجام شود.


     بنا به گزارش یونیسف، با اینکه آمار ارائه‌شده در ارتباط با کاهش مرگ و میر کودکان توسط این کشورها امیدوارکننده است، ولی متاسفانه این آمار مربوط به مناطق نزدیک شهری است ومناطق صعب العبور و دورازدسترس کماکان از ارتقاء سطح بهداشت محروم مانده است.

 

منبع: نیویورک تایمز
ترجمه: آتوساآرمین