چاپ خبر
9 برنامه جدید در دستورکار معاونت درمان
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   21 تیر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d17241

     سپید: اگرچه به اذعان بسیاری از منتقدان، تمرکز اصلی طرح تحول نظام سلامت بر بخش درمان بوده و عمده تحولات در این حوزه رخ داده، اما گویا این تحولات هم‌چنان ادامه دارد. کمااینکه معاون درمان وزیر بهداشت از اجرای 9 برنامه جدید در این بخش در سال 94 خبر می‌دهد.


     محمد حاجی‌آقاجانی از استقرار مدل هیئت امنایی در بیمارستان‌های دولتی به‌عنوان یکی از برنامه‌های ۹ گانه نام برد و گفت: «توسعه اورژانس‌های بیمارستانی، برنامه بعدی معاونت درمان است.» وی افزود: «اولین محلی که مردم با بیمارستان تماس پیدا می‌کنند و اهمیت زیادی نیز برای آن قائل هستند، بخش اورژانس است. بر همین اساس، در ۱۰۰ بیمارستان و مراکز ترومای کشور، اورژانس‌ها را توسعه خواهیم داد.» آقاجانی به برنامه سوم معاونت درمان وزارت بهداشت برای ارتقای کیفیت خدمات بیمارستانی اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر 5700 تخت ICU در کشور داریم و به همین تعداد تخت ICU کمبود داریم. لذا برنامه بعدی توسعه بخش‌های ویژه بیمارستانی است.» وی اضافه کرد: «در سال جاری ایجاد 2200 تخت ICU در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد که شامل بخش‌های ویژه بزرگسالان، کودکان و نوزادان است.»


     معاون درمان وزیر بهداشت، از توسعه و بهسازی بلوک‌های زایمانی به‌عنوان برنامه چهارم نام برد و گفت: «366 بلوک زایمانی در دستور کار بهسازی و توسعه است. همچنین در قالب این بلوک‌های زایمانی، برنامه جدیدی داریم که بر اساس آن، 1000 واحد مستقل زایمانی برای حفظ حریم خصوصی مادران ایجاد خواهیم کرد.» وی در ادامه به 5 اقدام مهم وزارت بهداشت درجهت ترویج زایمان طبیعی در کشور اشاره کرد و افزود: «اولین اقدام رایگان شدن زایمان طبیعی بود. همچنین ترویج زایمان بی درد، آموزش مادران، پرداخت تشویقی به متخصصان زنان و ماماها و توسعه و بهسازی بلوک‌های زایمانی از برنامه‌های دیگر است.»


     آقاجانی برنامه پنجم معاونت درمان را ارتقای کیفیت ویزیت عنوان کرد و گفت: «دراین راستا 220 پلی‌کلینیک تخصصی در سطح کشور ساخته می‌شود.» وی توسعه بخش‌های دیالیز را برنامه ششم معاونت درمان اعلام کرد و افزود: «با مشارکت و استفاده از توان بخش غیردولتی، برای گسترش بخش‌های دیالیز در کشور اقدام خواهیم کرد.» وی با اشاره به کمبود 1200 تخت دیالیز در کشور، گفت: «علاوه‌بر تامین این تعداد تخت دیالیز در سال جاری، 800 تخت و دستگاه نیاز به نوسازی دارند که امیدواریم امسال این کار انجام شود.» آقاجانی از توسعه، بهسازی و بهبود ارتقای خدمات آزمایشگاه‌های تشخیص طبی بیمارستان‌ها به‌عنوان برنامه بعدی معاونت درمان وزارت بهداشت نام برد و افزود: «اقدام بعدی، نوسازی تجهیزات پزشکی کشور است و این مهم در بیمارستان‌های وزارت بهداشت در دستور کار قرار دارد. در حال حاضر تجهیزات پزشکی بیمارستان‌های کشور فرسوده‌اند، ضمن اینکه برخی بیمارستان‌ها از تجهیزات پزشکی روز دنیا برخوردار نیستند.» وی اقدام بعدی را مربوط به سیستم اتوماسیون اطلاعات بیمارستانی دانست و گفت: «در سال گذشته و قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت، تعداد بیمارستان‌هایی که این سیستم را کامل کردند و امکان تبادل اطلاعات با مرکز اطلاعات در وزارت بهداشت را داشتند، تنها 40 بیمارستان بود که هم‌اکنون به 540 بیمارستان رسیده و تقریبا همه بیمارستان‌های وزارت بهداشت از این طرح برخوردارند و همگی آنها استاندارد تبادل اطلاعات را اخذ کرده‌اند. با این حال در سال جاری عمق این سیستم گسترش پیدا می‌کند.» معاون درمان وزیر بهداشت در پایان با بیان اینکه به‌دنبال ایجاد پرونده الکترونیک سلامت برای بیماران بستری در بیمارستان‌های وزارت بهداشت هستیم، خاطرنشان کرد: «با اجرای این برنامه‌های ۹ گانه، شاهد تحول در سطح بیمارستان‌های وزارت بهداشت خواهیم بود.»