چاپ خبر
آخرین گزارش‌ها از روند اجرای برنامه پزشک خانواده
روزنامه سپید   |   اخبار 4   |   15 تیر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d17077

     برنامه پزشک خانواده ازجمله تکالیف قانونی و برنامه‌های ملی است که از نیمه دوم سال 92 بنا به شرایط کشور، کمبود منابع اجرای برنامه و نحوه اجرای ناقص آن درگذشته که در بسیاری از موارد دچار اشکال بود، مورد پایش مجدد، بازنگری و سیاست‌گذاری جدید قرار گرفت. این برنامه هم‌اکنون در سراسر کشور در شهرهای زیر 20 هزار نفر برای 28 میلیون نفر از جمعیت کشور و همچنین جمعیت شهری و روستایی دو استان فارس و مازندران به‌صورت کامل در حال اجراست.


     علی‌رغم انتقاداتی نظیر ایجاد محدودیت برای مردم و بی‌ثباتی مدیریتی که به اجرای این طرح در استان فارس مطرح‌شده،‌ اطلاعاتی که اخیرا از سوی روابط عمومی وزارت بهداشت منتشرشده حاکی از آن است که اکثر مردم از اجرای این طرح راضی هستند.


پوشش93/4 درصدی برنامه پزشک خانواده در استان فارس
     مهم‌ترین اقدامات استان فارس در اجرای برنامه پزشک خانواده، گسترش جمعیت شهرنشین تحت پوشش این برنامه تا 93/4 درصد بوده است. ویزیت پایه نیز یکی از نخستین گام‌های اجرایی برنامه پزشک خانواده است که بر اساس آن برای 65 درصد جمعیت تحت پوشش برنامه پزشک خانواده در استان فارس ویزیت پایه انجام‌شده به‌نحوی‌که تاکنون تعداد ویزیت‌های پایه انجام‌شده در سامانه برنامه ملی پزشک خانواده این استان تا پایان مهرماه 93 بالغ‌بر یک‌میلیون و 261 هزار و 363 مورد ثبت‌شده است.


     نتایج غربالگری‌ها نشان می‌دهد، از میان این ویزیت‌ها در استان فارس 29 هزار و 62 مورد دیابت، 32 هزار و 859 مورد پرفشاری خون، 35 هزار و 673 نفر مبتلابه نارسایی قلبی در افراد تحت پوشش برنامه، ثبت‌شده است.


     همچنین ادغام طرح سنجش نوآموزان بدو ورود به مدرسه، ادغام برنامه دیابت و فشارخون در برنامه پزشک خانواده استان و اختصاص یک ناظر به ازای هر 50 پزشک خانواده، بخش دیگری از اقدامات انجام‌گرفته در استان فارس برای اجرایی شدن هرچه بهتر برنامه پزشک خانواده بوده است. بر اساس این گزارش تقسیم‌بندی شیراز بلوک‌های شیراز و اختصاص یک تیم نظارت از کارشناسان بیمه برای اجرای هرچه بهتر برنامه پزشک خانواده در استان فارس و پوشش دهی بهتر امور بیمه‌ای یکی دیگر از اقدامات در حال اجراست.


پوشش 86 درصدی برنامه پزشک خانواده در استان مازندران
     اجرای کامل برنامه پزشک خانواده روستایی و شهری در دومین استان کشور یعنی مازندران که به‌صورت کامل اجرای برنامه پزشک خانواده را در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی خود قرار داده است نیز از پوشش 86 درصدی این برنامه در این استان حکایت می‌کند.


     برنامه پزشک خانواده شهری و روستایی در استان مازندران 86 درصد مردم استان را تحت پوشش قرار داده و تاکنون برای 82 درصد این جمعیت ویزیت پایه انجام‌شده است. علاوه براین به‌طور متوسط برای هر 2 هزار نفر جمعیت استان مازندران یک پزشک خانواده در نظر گرفته‌شده است. از سوی دیگر تعداد ویزیت‌های ثبت‌شده در سامانه برنامه تا پایان مهرماه 93، بالغ‌بر 787 هزار و 710مورد ثبت‌شده است که نشان می‌دهد 22 هزار و 551 ویزیت شده در این استان دیابت، 26 هزار و 838 نفر پرفشاری خون، 2 هزار و 586 نفر نارسایی قلبی، 6 هزار و 696 نفر ایسکمیک قلبی و هزار و 274 نفر بیماری صرع داشته‌اند.