چاپ خبر
آزمایش بزاق برای دیابت
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   19 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d1689

تیمی از محققان آمریکایی به تازگی وسیله‌ای را معرفی کرده‌اند که با اندازه‌گیری شاخص‌های بیولوژیکال در بزاق، خطر احتمالی دیابت نوع 2 را مشخص می‌کند. آنچه این تکنولوژی را منحصر به فرد می‌کند، آن است که با تلفن‌های هوشمند نیز سازگار است و نتایج را در عرض چند ثانیه اعلام می‌کند. با استفاده از این وسیله، دیگر نیازی به کاربرد سوزن برای خونگیری و تشخیص دیابت نیست.

       رئیس سازمان نهضت سوادآموزی متذکر شد که طبق مقررات، کودکان ۱۰ سال به بالا نمی‌توانند در مدرسه ثبت‌نام کنند؛ البته آمار ۱۵ تا ۱۸ هزار کودکی که تاکنون به مدرسه نرفته‌اند به این معنی نیست که آموزش پذیر سالم و در دسترس ما هستند، بلکه ممکن است بخشی به دلیل معلولیت ذهنی، جسمی، خروج از کشور و غیره تاکنون به مدرسه نرفته باشند.به عبارت دیگر، این وسیله یک کارتریج سازگار با تلفن‌های هوشمند است که ترکیبات موجود در بزاق را ثبت می‌کند، خصوصا اگر ترکیبی در بزاق باشد که نشان از ابتلای فرد به دیابت دارد. انجام این تست به سادگی تست بارداری است و مارکرهای خاص را در عرض چند ثانیه نشان می‌دهد.

       رئیس سازمان نهضت سوادآموزی متذکر شد که طبق مقررات، کودکان ۱۰ سال به بالا نمی‌توانند در مدرسه ثبت‌نام کنند؛ البته آمار ۱۵ تا ۱۸ هزار کودکی که تاکنون به مدرسه نرفته‌اند به این معنی نیست که آموزش پذیر سالم و در دسترس ما هستند، بلکه ممکن است بخشی به دلیل معلولیت ذهنی، جسمی، خروج از کشور و غیره تاکنون به مدرسه نرفته باشند.این پروژه قرار است در 2 سال آینده تکمیل شود. در واقع محققان به دنبال تکمیل وسیله‌ای هستند که بتواند بیومارکری را در نمونه بزاق فرد تشخیص دهد و باید بتواند نور فلورسنت را منتشر کند تا دوربین تلفن هوشمند آن را ثبت کند.

       رئیس سازمان نهضت سوادآموزی متذکر شد که طبق مقررات، کودکان ۱۰ سال به بالا نمی‌توانند در مدرسه ثبت‌نام کنند؛ البته آمار ۱۵ تا ۱۸ هزار کودکی که تاکنون به مدرسه نرفته‌اند به این معنی نیست که آموزش پذیر سالم و در دسترس ما هستند، بلکه ممکن است بخشی به دلیل معلولیت ذهنی، جسمی، خروج از کشور و غیره تاکنون به مدرسه نرفته باشند.در این تیم تحقیقاتی مذکور که از افراد متخصص در چندین رشته علمی تشکیل شده، افراد خبره در زمینه تکنولوژی آنزیمی، کاری کرده‌اند تا مارکر مورد نظر در نمونه بزاق فرد قابل رویت شود و از فرآیند تحلیل نیز بهره برده‌اند. همچنین آنها یک وسیله میکرو ابداع کرده‌اند که می‌تواند روی تلفن سوار شده و نمونه بزاق برای بررسی روی آن گذاشته می‌شود. در نهایت، نتایج با یک نرم‌افزار نمایش داده می‌شود.
محقق ارشد این مطالعه انتظار دارد که بتواند با استفاده از دوربین تلفن، مارکر مورد نظر را در نمونه بزاق تشخیص دهد، بنابراین رزولوشن دوربین‌ها باید هر سال بهتر شوند. پس از آنکه مارکر تشخیص دهنده دیابت با استفاده از واکنش آنزیماتیک قابل رویت شد، این بیومارکر خود بدل‌به فلورسنت شده یا نوری از خود ساطع می‌کند تا از بقیه ترکیبات موجود در بزاق قابل افتراق شود. تکنولوژی‌ای که برای قابل رویت شدن بیومارکر استفاده می‌شود، در دیگر حوزه‌های فناوری هم کاربرد داشته و حالا به منطقه بیولوژی رسیده است.

       رئیس سازمان نهضت سوادآموزی متذکر شد که طبق مقررات، کودکان ۱۰ سال به بالا نمی‌توانند در مدرسه ثبت‌نام کنند؛ البته آمار ۱۵ تا ۱۸ هزار کودکی که تاکنون به مدرسه نرفته‌اند به این معنی نیست که آموزش پذیر سالم و در دسترس ما هستند، بلکه ممکن است بخشی به دلیل معلولیت ذهنی، جسمی، خروج از کشور و غیره تاکنون به مدرسه نرفته باشند.محققان امیدوارند با این ایده و تکنولوژی، زندگی بیماران آسان‌تر شده و این دسته از مراقبت‌های سلامت به میان جمعیت‌های با درآمد پائین هم راه پیدا کنند تا بتوان پیش از آنکه مشکلات و بیماری‌ها پیشرفت کنند و عوارض جبران‌ناپذیر برجای گذارند، آنها را تشخیص و درمان کرد.

       رئیس سازمان نهضت سوادآموزی متذکر شد که طبق مقررات، کودکان ۱۰ سال به بالا نمی‌توانند در مدرسه ثبت‌نام کنند؛ البته آمار ۱۵ تا ۱۸ هزار کودکی که تاکنون به مدرسه نرفته‌اند به این معنی نیست که آموزش پذیر سالم و در دسترس ما هستند، بلکه ممکن است بخشی به دلیل معلولیت ذهنی، جسمی، خروج از کشور و غیره تاکنون به مدرسه نرفته باشند.حال محققان این پروژه به دنبال سرمایه‌گذارانی می‌گردند که حاضر باشند در تولید انبوه این وسیله هزینه کنند.
منبع: Medical News Today