چاپ خبر
بیمه‌های تکمیلی به موضوع بیماری‌های مزمن و سوختگی ورود کنند
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   14 تیر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d16872

     عضو کمیسیون بهداشت مجلس- عملکرد وزارت بهداشت در یک‌سال و چندماهی که از اجرای طرح تحول نظام سلامت می گذرد، به جرات می‌توان گفت که خوب بوده‌است و آنچه که در اهداف دراز مدت امکان تحقق داشت در بازه زمانی اندکی محقق شد. پیش از اجرای طرح بیشترین نگرانی مردم هزینه‌ها بود و از هر 50 نفری که روزانه به دفتر نمایندگان مجلس مراجعه می‌کردند، 20 نفر آنها به دلیل مشکلات هزینه درمان و بحث ترخیص به ما رجوع می‌کردند.


     حال پس از طرح تحول، تعداد اندکی برای چنین مشکلاتی به دفتر نمایندگان مراجعه می‌کنند. طرح این موضوع برای این است که اول جایگاه بیمه‌پایه و برنامه طرح تحول سلامت مشخص شود و پس از آن به طرح موضوع بیمه بیماران مبتلا به بیماری مزمن و سوختگی است. بسیاری از بیماران مزمن و آنان که دچار سوختگی می‌شوند طی بازه زمانی بلند مدت نیاز به درمان دارند. به عبارتی هزینه‌‌ای که برای آنها نیاز است، محدود و کم نیست، پس آنچه موجب واکنش و عدم حمایت بیمه‌ها از این بیماران می‌شود، اعتبارات و بودجه مورد نیاز است. اینکه واقعا چقدر هزینه برای هر فرد نیاز است، درابتدا نیاز به کار کارشناسی دارد. پس باید کارشناسانی از وزارت بهداشت در بیمارستان‌ها پیگیر درآوردن میزان آنچه مورد نیاز است، شوند.


     بر همین اساس نیاز است اولین گام را خود وزارت بهداشت بردارد، پس از آن بحث اعتبارات است، بیمه‌های ما در صورت چنین شرایطی قطعا زیر بار چنین برنامه‌هایی می‌روند. بیمه‌ها در کشور ما استقلال مالی ندارند، بنابراین برای هر پوششی نیاز به تامین اعتبارات از سوی مراجع ذی‌ربط دارند. همراهی نکردن بیمه‌ها در پوشش خدمات برخی بیماران مزمن و سوختگی باعث فشار اقتصادی به خانواده‌های آنها می‌شود و‌ هزینه‌های سرسام‌آور و درمان طولانی مدت این بیماری‌ها نیازمند توجه بیش از پیش بیمه‌ها به این بیماران است. متاسفانه این بیماران دارای مشکلات زیادی در پرداخت هزینه‌ها هستند چراکه درمان آنها به مدت زمان طولانی نیاز دارد.برای نمونه پانسمان مدرن بیماران سوختگی هزینه‌های زیادی دارد، این در شرایطی است که تنها بیمه پایه به بیماران سوختگی خدمات ارائه می‌کند و بیمه تکمیلی چتر حمایتی بر سر این بیماران باز نکرده است.در این زمینه بیمه‌های تکمیلی در پوشش خدمات بیمه‌ای به بیماران مزمن باید ورود کنند و بر اساس برآوردهای صورت گرفته دولت باید به طور متوسط به ازای هر یک درصد سوختگی، 5 میلیون تومان اعتبار درنظر گیرد. به عبارتی دولت باید در لایحه بودجه چنین اعتباری را در نظر بگیرد چراکه اغلب این بیماران از اقشار کم درآمد جامعه هستند، این در شرایطی است که هزینه‌های درمان این نوع بیماری نیز بسیار بالا است.


عابد فتاحی