چاپ خبر
صدای ترافیک عمر را کـوتـاه مـی‌کـنـد
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   06 تیر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d16561

     بزرگ‌ترین بررسی که تابه‌حال در انگلستان درباره تاثیرات ترافیک بر طول عمر انجام شده است، نشان داده زندگی طولانی‌مدت در کنار جاده‌های پرتردد از طول عمر کم می‌کند.


     نتایج این بررسی که در نشریه قلب اروپا چاپ شده است، می‌گوید، بین مجاورت طولانی‌مدت با جاده‌های پرتردد و قرار گرفتن درمعرض سروصدای این جاده‌ها و مرگ ارتباطی مستقیم وجود دارد.


     محققان دانشکده بهداشت و طب حاره‌ای داده‌های مربوط به میلیون‌ها ساکن لندن را بین سال‌های 2003-2010 بررسی کرده‌ و میزان سروصدای حاصل از ترافیک در اطراف خیابان‌های پرتردد لندن را طی روز و شب اندازه‌گیری کردند. آنان سپس این داده‌ها را با میزان مرگ و پذیرش بزرگ‌سالان و سالمندان در بیمارستان‌های هر منطقه مقایسه کردند.


     تیم تحقیق پس از مقایسه انبوه داده‌ها، به این نتیجه رسیدند که مرگ و میر بزرگسالان و سالمندان در مناطق کنار جاده‌های پرتردد که میزان صدا در آنها بیش از 60 دسی‌بل است، 4درصد بیشتر از مناطقی است که میزان صدا در آنها 55 دسی‌بل است.


     بیشتر این مرگ‌ها مربوط به نارسایی‌های قلبی-عروقی بوده‌اند که علت آن را می‌توان افزایش فشار خون، مشکلات خواب و اضطراب حاصل از سروصدای ترافیک دانست.


     احتمال بستری‌شدن بزرگسالانی که درمعرض صداهای جاده‌های پرتردد در روز قرار دارند (صدای بیش از 60 دسی‌بل)، 5درصد بیش از افرادی است که در مناطق ساکت‌تر زندگی می‌کنند (صدای کم‌تر از 55 دسی‌بل). این رقم برای سالمندان تا 9درصد هم می‌رسد. این بررسی نشان داده که سروصداهای شبانه جاده‌های پرتردد (بیش از 55-60 دسی‌بل)، سبب افزایش 5درصدی سکته‌های قلبی تنها در بین سالمندان شده است.


     دکتر جانا هالونن، سرپرست تیم تحقیق، می‌گوید: «تابه‌حال، تصور می‌شد که سروصدای جاده‌ای تنها با مشکلات خواب و افزایش فشار خون ارتباط دارند. مطالعه ما اولین مطالعه‌ای است که ارتباط بین این مسئله و مرگ و سکته‌ را نشان می‌دهد. نتایجی که ما منتشر کرده‌ایم، مبتنی بر انبوه شواهد است و نشان می‌دهند کاهش سروصداهای ترافیکی اثر مثبت بر سلامت ما دارد.»


     در لندن، بیش از 6/1میلیون نفر در معرض سروصدای روزانه بیش از 55 دسی‌بل جاده‌های پرتردد قرار دارند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که سطح صدای بیش از 55 دسی‌بل برای سلامت ضرر دارد.


     درعین‌حال، دکتر آنا هانسل، از مرکز سلامت کالج سلطنتی لندن، عقیده دارد، خطر سروصدا برای سلامت فرد نسبت به خطرات دیگر مانند نوع تغذیه، کشیدن سیگار، کمبود تحرک بدنی و برخی مسائل سلامت مانند افزایش فشار خون و دیابت، خطر چندان بزرگی نیست.


     «اما، باید اذعان داشت، این مطالعه سوالات زیادی را درباره تاثیر بالقوه صداهای بلند بر سلامت افراد مطرح کرده که مطالعات بیشتر باید به آن پاسخ دهند.»


منبع: نیوزویک