چاپ خبر
گزارش جهانی آلزایمر 2015
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   08 شهریور 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d16319

محققان در آخرین گزارش جهانی خود در مورد آلزایمر، می‌گویند: «در حدود 9/9 میلیون مورد جدید دمانس در سال 2015 در کل دنیا تشخیص داده خواهد شد، یعنی در هر 3‌ثانیه، یک مورد.»
تخمین زده می‌شود در کل دنیا، تعداد افرادی که در حال حاضر با دمانس زندگی می‌کنند، از جمعیت 46 میلیونی کنونی به 5/131 میلیون نفر تا سال 2050 می‌رسند. هزینه‌های درمان دمانس در هر جایی، حدود 818 میلیارد دلار برآورد می‌شود که به نظر می‌رسد تا سال 2018 به یک تریلیون دلار و تا سال 2030 به 2 تریلیون دلار خواهد رسید. این موارد، تنها برخی از آمار جدی موجود در «گزارش جهانی آلزایمر 2015: تاثیر جهانی دمانس» است که اخیرا به‌وسیله بیماری آلزایمر بین‌المللی (ADI)، یک فدراسیون جهانی از انجمن‌های آلزایمر، منتشر شده است.
در این گزارش 88 صفحه‌ای، که به‌وسیله تیمی از نویسندگان، به سرپرستی پروفسور مارتین پرینس، از کینگز کالج لندن، منتشر شده، داده‌های قبلی را در مورد شیوع، بروز، هزینه‌ها و روند جهانی دمانس به روز کرده و تخمین می‌زند چگونه این مقادیر در آینده افزایش خواهند یافت.
در حدود نیمی از افزایش هزینه‌های مربوط به دمانس می‌تواند مربوط باشد به افزایش تعداد افرادی که مبتلا به دمانس بوده و نیمی هم به دلیل افزایش سرانه هزینه‌ها است، خصوصا در کشورهای با درآمد کم و متوسط.
شیوعی که در این گزارش جدید آمده، از گـزارش قـبـلی این فدراسـیـون در
سال‌‌ 2009 متفاوت است، زیرا تغییراتی در کیفیت شواهد در دسترس دیده می‌شود. علی‌رغم توجه و تمایل، این احتمال وجود دارد که شیوع مرتبط با سن دمانس در کشورهای با درآمد بالا کاهش یابد، که آن‌هم به دلیل پیشرفت‌هایی است که در سلامت عمومی دیده می‌شود. البته شواهدی که این نظریه را تائید کنند، در حال حاضر ضعیف و غیرقاطع هستند.
جای هیچ‌گونه شکی نیست که دمانس، شامل بیماری آلزایمر، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های مراقبت‌های سلامت عمومی دنیا و جوامع مختلف است که افراد زیادی را اکنون و در آینده درگیر می‌کند. اگر هزینه‌های دمانس را در قالب یک کشور در نظر بگیریم، هیجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا را تشکیل می‌داد، یعنی بیشتر از ارزش بازار کمپانی‌هایی مانند اپل (742‌میلیارد دلار)، گوگل (368 میلیارد دلار) و اکسون (357 میلیارد دلار).
در بسیاری از قسمت‌های دنیا، تشخیص دمانس هنوز با انگ‌ها و انزوای اجتماعی همراه است. در حدود 94 درصد از افرادی که مبتلا به دمانس هستند، در کشورهای با درآمد کم ومتوسط زندگی می‌کنند و در خانه تحت مراقبت قرار دارند.
در بسیاری از جوامع، سیستم‌های مراقبت و سلامت حمایت محدود یا هیچ حمایتی را از این بیماران یا خانوادهایشان به عمل نمی‌آورند. آنچه در این گزارش، برخلاف گزارش‌های دیگر، به آن به‌صورت صریح اشاره شده، روند رو به رشد بیمارانی است که با دمانس زندگی می‌کنند.
همچنین به تعداد موارد جدید نیز افزوده می‌شود و به دنبال آنها، هزینه‌های مراقبت از این بیماران هم بیشتر می‌شود، بنابراین به‌عنوان یک نتیجه‌گیری کلی، بیماری آلزایمر و دیگر دمانس‌ها، به نوعی گسترش بحران برای خانواده‌ها و اقتصاد به شمار می‌روند.
Medscape