چاپ خبر
خبر
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   03 تیر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d16009

     عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا با بیان اینکه پخت گوشت مرغ ویروس آنفلوانزا مرغی را ازبین می‌برد، گفت: «ویروس آنفلوآنزا مرغی از راه خوردن گوشت آلوده‌ای که پخته شده باشد منتقل نمی‌شود، اما به‌صورت اسنتشاقی به انسان منتقل می‌شود.» مسعود مردانی افزود: «توصیه می‌شود مردم گوشت مرغ مصرفی خود را از مراکز مجاز که به‌صورت بهداشتی آن را عرضه می‌کنند تهیه کنند و به هیچ عنوان از کشتارگاه‌ها و یا سایر مراکز فروش، مرغ بدون بسته‌بندی‌های بهداشتی خریداری نشود.»


     عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه با تاسیس داروخانه‌های زنجیره‌ای در کلان شهرها داروخانه‌ها‌ی بخش‌خصوصی امکان ادامه فعالیت خود را در اماکن معمول تجاری از دست می‌دهند، گفت‌: «وجود این نوع داروخانه‌ها تهدیدی برای بخش‌خصوصی بوده و اقتصاد این داروخانه‌ها را با مشکل جدی مواجه می‌کند.» شهاب‌الدین جنیدی افزود‌: «توجه خاص در توزیع برخی اقلام دارویی در داروخانه‌های دولتی و حمایت سازمان‌های بیمه‌گر جهت تایید نسخ برخی داروها سبب شده تا داروخانه‌های بخش‌خصوصی جان نصفه و نیمه خود را از دست دهند.» جنیدی دیرکرد پرداخت مطالبات ازسوی سازمان‌های بیمه‌گر را معضل دیگر داروخانه‌ها عنوان کرد و اذعان داشت‌: «اقتصاد داروخانه‌های بخش‌خصوصی با چالش اساسی مواجه است و تاسیس داروخانه‌های زنجیره‌ای سبب از بین رفتن این مراکز خواهد شد.»


     رئیس اداره آب و فاضلاب وزارت بهداشت فیلم‌های تبلیغاتی برخی شرکت‌های تولیدکننده دستگاه‌های تصفیه آب، با آلوده جلوه دادن آب آشامیدنی برای فروش بیشتر را فریب اذهان عمومی جامعه دانست. غلامرضا شقاقی گفت: «انتخاب نوع تصفیه آب توسط متخصصان انجام می‌شود و برای آبهایی که در شبکه عمومی توسط شرکت‌های آب و فاضلاب تامین شده و توسط معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور نظارت می‌شود، نیازی به تصفیه آب نیست و درصورت لزوم این کار توسط تامین‌کنندگان آب انجام می‌شود.» شقاقی با تاکید بر تخلف بودن این اقدامات اظهار داشت: «وزارت بهداشت هیچ‌کدام از این دستگاه‌ها را مورد تایید قرار نداده و توصیه‌ای هم برای استفاده از آن ندارد.»


     سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس، با انتقاد از عملکرد وزارت جهادکشاورزی در استفاده از سموم غیراستاندارد برای تولید محصولات کشاورزی، گفت:‌ «وزارت کشاورزی استراتژی قابل قبولی در مدیریت سموم ندارد. بنابراین مسئولان این وزارتخانه تا‌ به امروز نتوانستند نفشه راهی براساس قانون برنامه پنجم که دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و بهداشت را موظف کرده مقدار سموم در محصولات کشاورزی را به استاندارد برساند، ترسیم کنند.» محمدحسین قربانی با بیان اینکه اراده قوی در مجموعه جهاد کشاورزی برای جلوگیری از این موضوع وجود ندارد، افزود:‌ « قانون برنامه پنجم دو وزاتخانه کشاورزی و بهداشت را مجاب کرده، اما مدیریت استفاده از سموم در حوزه وزارت جهاد کشاورزی بوده و متاسفانه مسئولان این وزارتخانه به سلامت افراد جامعه توجه نمی‌کنند..»