چاپ خبر
سایت جماران یادداشتی در نقد حضور سیدحسن خمینی در انتخابات خبرگان منتشر کرد
یـادگـار امـام بیـاید یا نیـاید؟
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   28 مرداد 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d15690

     یک هفته پس از دعوت‎هاشمی رفسنجانی از سیدحسن خمینی برای حضور در انتخابات خبرگان، روز گذشته سایت خبری جماران، وابسته به تولیت آستان و حرم امام خمینی (ره)، در یادداشتی با این پیشنهاد مخالفت کرد.


     در بخشی از این یادداشت که با عنوان «درباره کاندیداتوری آیت‎الله حاج سید حسن خمینی؛ حفظ ذخایر» و به قلم‎هادی قابل، از روحانیون اصلاح‌طلب و رییس سابق جبهه مشارکت استان قم، منتشر شده، آمده است: «چندی است که هنگام انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و یا خبرگان (که در جایگاه خود از اهمیت بالایی برخوردار هستند)، عده‌ای از سر دلسوزی، برای ایجاد اتحاد و اتفاق و یا موفقیت یک طیف فکری، یادگار حضرت امام (قدس سره) آیت‌الله حاج سید حسن خمینی را به‎عنوان‎ کاندیدا مطرح می‌کنند. قطعاً این عزیزان در طرحشان نیت خیر دارند. لکن به این امر کمتر توجه می‌شود که ایشان در حال تدریس در عالی‌ترین کرسی‎های حوزه علمیه بزرگ قم است و مراحل عالی فقاهت را سپری می‌کند و یکی از ذخایر گرانبها برای آینده حوزه‌های علمیه، فقه، مرجعیت، تشیع و کشور است. ایشان می‌تواند نام خمینی (رحمت‌الله علیه) را تا مدت‎ها زنده نگه دارد. چه ضرورت اهمی ما را وادار می‌کند که این ذخیره را به صحنه رقابت‎هایی بکشانیم که گهگاه توسط عده‌ معدودی به عرصه تخریب و انتقام‎کشی تبدیل می‌شود؟!»


     نویسنده سایت جماران با طرح این پرسش که «آیا خدمت به اسلام، تشیع و ایران اسلامی فقط در نشستن بر کرسی ریاست‎جمهوری، مجلس، خبرگان و ... میسر است یا در جایگاه‌های دیگری هم می‌توان خدمت کرد؟»، افزوده است: «روش تربیتی برگرفته از سیره حضرت امام صادق علیه‌السلام آن است که ایشان شاگردان خود را استعدادیابی می‌نمود و هرکدام را برای امری انتخاب می‌کرد. برخی از شاگردان را برای هدایت مردم به بلاد می‌فرستاد و برخی از آنها را نزد خود نگاه می‌داشت. به برخی اجازه افتا می‌داد و برخی را از فتوا دادن برحذر می‌داشت. این روش درمیان مراجع بزرگ شیعه همواره مورد توجه بوده است. هرگز فردی که استعداد مرجعیت و تکیه زدن بر کرسی تدریس سطح بالای حوزه را داشته است به امر دیگری وادار نمی‎کردند؛ بلکه به او تکلیف می‎کردند که باید به درس و تدریس بپردازی و خود را برای مسئولیت مهمتری آماده سازی!».


     قابل بر این اساس نوشته است: «در اینجا با همه احترامی که برای رای و نظر بزرگان قائلم، قاطعانه می‌گویم که استفاده کردن شتابزده از ذخیره‌ای چون یادگار امام راحل، نه تنها سودی برایمان ندارد، بلکه سوختن سرمایه است. بنده با شناختی که دارم، معتقدم آیت‌الله حاج سیدحسن خمینی (حفظه الله) با این نگرش سیاسی نسبت به جامعه و حوزه‌های علمیه، می‌تواند فراتر از خبرگان نقش‎آفرینی کند و فارغ از محدودیت‌های آن و با نگاه بیرونی، دیگران را از نظرات خود بهره‌مند گرداند.» نوشته این روحانی اصلاح‎طلب و انتشار آن در سایت منتسب به سیدحسن خمینی، عملا به معنای ابراز مخالفت نوه امام با حضور در انتخابات آتی خبرگان تحلیل می‎شود. این در حالی است که طیفی از نیروهای اصلاح‎طلب با محوریت حزب کارگزاران از تشکیل ائتلاف انتخاباتی اصلاح‎طلبان با محوریت هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و سیدحسن خمینی با هدف وارد کردن روحانیونی نواندیش و توانمند به مجلس آتی خبرگان تاکید دارند و معتقدند با توجه به شرایط سخت تایید صلاحیت نامزدها و روحانیون اصلاح‎طلب در انتخابات خبرگان، ضروری است چهره‎هایی شاخص و با وزن بالای سیاسی به میدان بیایند. دعوت هاشمی رفسنجانی از سیدحسن خمینی و حتی به کار بردن تعبیر «علامه» در مورد ایشان، بر مبنای همین رویکرد صورت گرفت. تحولات ماه‎های آتی و تصمیم نهایی جریان‎های اصلاح‎طلب و اعتدالگرا نشان خواهد داد که کدام رویکرد به انتخابات خبرگان در این جریان غلبه خواهد یافت و سیدحسن خمینی با کدام تحلیل و راهبرد برای آینده سیاسی خود تصمیم خواهد گرفت.