چاپ خبر
دیپلماسی
هفته آینده قرارداد اس 300 امضا می‌شود
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   28 مرداد 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d15689

     وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به اینکه «‎تیم‌های کارشناسی ایران و روسیه قرارداد اس- 300 را به‌روز کرده‌اند»، گفت: «متن این قرارداد آماده شده و این هفته یا هفته بعد قرارداد جدید امضا می‌شود.» سردار سرتیپ حسین دهقان دیروز در نشستی خبری اعلام کرد: «در قرارداد جدید یک گردان از این سامانه به قرارداد قبلی اضافه می‌شود و تمام تغییرات تکنولوژی در سامانه جدید اعمال شده و اس-300 به‌روز شده تحویل ایران داده می‌شود. بحث‌های زمان‌بندی و قرارداد نیز تنظیم شده و قرارداد به مرحله اجرا رسیده است. هفته آینده هم برای امضای قرارداد به روسیه خواهیم رفت و هیچ منعی برای اجرای قرارداد وجود ندارد.»وی همچنین اعلام کرد: «ما درباره طراحی و تولید مشترک هواپیماها با روسیه مذاکراتی داشته‌ایم. آنها ابتدا توانایی‌های ما را باور نمی‌کردند، اما اکنون حاضر به همکاری با ایران در این حوزه شده‌اند. ما به جز روسیه در حوزه جنگنده‌ها با هیچ کشوری چنین همکاری نخواهیم داشت.»


به دنبال ساخت موشک با برد بیش از 2000 کیلومتر نیستیم
     وی درباره بحث‌های موشکی ایران نیز خاطرنشان کرد: «ما هیچ محدودیتی درباره فعالیت‌های دفاعی خود نمی‌پذیریم. ما دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیستیم. بنابراین، ملاحظات فنی برای کاربرد کلاهک هسته‌ای را در موشک‌های خود لحاظ نکرده‌ایم. موشک‌های ما کاربرد دفاعی و بازدارنده دارند و ما هیچ‌گاه با نیت کاربرد سلاح‌های هسته‌ای هیچ اقدامی انجام نداده‌ایم. ما هیچ گاه به دنبال ساخت موشک با برد بیش از 2000 کیلومتر نیستیم.» وی در ادامه با بیان اینکه «‎صنعت دفاعی کشور در حوزه موشک‌های کروز موفقیت‌های خوبی به دست آورده است»، افزود: «مرحله اول موشک کروز زمین به زمین سومار انجام گرفته و مرحله دوم هم در ماه‌های آینده انجام می‌شود. این پروژه در لبه تکنولوژی است و توانایی ما را برای دفاع از کشور افزایش می‌دهد. ما همچنین به دنبال چندگانه کردن موشک‌های خود یعنی تبدیل موشک‌های زمین به زمین به زمین به هوا هستیم. اکنون موشک‌های قادر و نصر بر پایه‌های هوایی مستقرند و می‌توانند به طرف اهداف زمینی شلیک شوند.»


چیزی به‌نام پاکسازی پارچین وجود نداشته است
     وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ادامه این نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد بازرسی‎های مدیریت‎شده از مراکز هسته‌ای و نظامی کشور پس از برجام تصریح کرد: «در حال حاضر ما عضو NPT هستیم و این پیمان خود دارای یک سری قواعد است. ما همچنین با موضوعی به نام پروتکل الحاقی نیز مواجه هستیم به طور طبیعی بسیاری از کشورها این پروتکل را پذیرفته اند.» وی با تاکید بر اینکه «با پذیرش پروتکل الحاقی به این گونه نیست که آژانس هر زمانی که بخواهد بازدید داشته باشد»، افزود:‌ »در پروتکل الحاقی پیش‎بینی شده که چنانچه زمانی آژانس اطلاعی مبنی بر فعالیت هسته‌ای اعلام نشده در کشوری پیدا کرد، از آن کشور پرسش‎هایی مطرح شود و آن کشور نیز تلاش کند با پاسخ‎های خود آژانس را قانع کند. چنانچه ما برجام را پذیرفتیم و پس از آن پروتکل الحاقی را نیز پذیرفتیم باید مانند یک کشور عضو با آژانس همکاری داشته باشیم.» وی همچنین در مورد فعالیت‎های پارچین و موضوع پاکسازی پارچین با تاکید بر اینکه «چیزی مبنی بر پاکسازی پارچین هیچ گاه وجود نداشته است»، تصریح کرد: «پیش از این در سال 2005 آژانس اقدام به نمونه‎برداری از تاسیسات پارچین کرد و پس از انجام آزمایش‎های لازم اعلام کرد که در پار چین هیچ موضوعی پیدا نکرده، در آن زمان موضوع پارچین از دستور کار آژانس خارج شد. از نظر ما در پارچین هیچ فعالیتی انجام نشده است؛ حال با وجود اینکه آژانس نیز قبلا از این تاسیسات بازدید کرده بنا به بهانه‎هایی مجددا پارچین را در دستور کار خود قرار داده است.»