چاپ خبر
آوار مرد چاق روی سر ژاپنی‌ها
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   18 مرداد 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d15359

     9آگوست 1896 میلادی: ژان پیاژه، روانشناس سوییسی در این روز متولد شد. پیاژه در زمینه نحوه تکامل کودکان از نوزادی تا بلوغ و آموزش و پرورش صحیح کودکان، تحقیقات ارزشمندی انجام داده است.


     9 آگوست 1898 میلادی: گاردنر کوینسی کولتون، دندانپزشک آمریکایی و اولین کسی که از بیهوشی با گاز اکسید نیترو، به صورت گسترده و موفقیت آمیز استفاده کرد، در این روز درگذشت. برخی او را بنیانگذار تخصص بیهوشی می‌دانند.


     9 آگوست 1945میلادی: دومین و آخرین بمباران اتمی تاریخ روی شهر ناکازاکی ژاپن انجام شد. سه روز قبل از این تاریخ هیروشیما بیماران شده بود. بمب دوم اسمش بود «مرد چاق» (اشاره به چرچیل)، قدرت انفجار 22 کیلوتن TNT را داشت، شکلش شبیه پیاز، و جنسش از پلوتونیوم بود. چون اطراف شهر دره بود، خسارات کمتر از هیروشیما شد. فقط 74هزار و 909 نفر مردند (در مقابل 140هزار کشته هیروشیما). طبق گزارش‌های پزشکی، 50 درصد مرگ‌ها بر اثر سوختگی بوده، 30 درصد به خاطر اشعه یونیزان اتمی مردند، 18 درصد بر اثر فرو ریختن آوار مردند و 2 درصد هم به دلایل دیگر. آنهایی که زنده ماندند، دچار علایم حاد حمله اتمی شدند. ریه‌هایشان سوخت، مغز استخوان‌شان از کار افتاد، کل موهایشان ریخت، سطح داخلی دستگاه گوارش شان از بین رفت و پوست‌شان جوش‌های بد ریخت پیدا کرد، چشم‌هایشان به دلیل آب مروارید نابینا شد... اما در واقع مشکل اصلی آنها نبودند، بلکه مشکل اصلی وقتی پیدا شد که بعد از گذشت سال‌ها و التیام ظاهری زخم‌ها، علایمشان آشکار شد و 30 سال بعد از بمب، یکباره 4863 نفر برا ثر انواع سرطان مردند که بعد از 141 مورد مرگ به دلیل لوکمی، سرطان تیرویید و سینه و معده و روده بزرگ و مقعد و ریه شایع‌ترین تومورهای کشنده بودند.