چاپ خبر
با نامه 25 نماینده مجلس و اظهارات تند دبیرکل موتلفه اسلامی
حملات به روحانی شدت گرفت
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   02 شهریور 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d15012

      جلسه دیروز مجلس صحنه اعتراض و واکنش به اظهارات اخیر رییس‎جمهور بود. اعضای مجلس نهم دیروز در حالی پس از تعطیلات پایان هفته راهی پارلمان شدند که سنگینی حرف‎های اخیر حسن روحانی راهنوز در گوش و ذهن داشتند. روحانی اواخر هفته گذشته در جلسه هیات دولت و استانداران از مجلس اول که بدون دخالت شورای نگهبان شکل گرفته بود؛ به‌عنوان بهترین مجلس ادوار جمهوری اسلامی یاد کرده بود. مجلسی که ترکیب آن هیچ نسبتی با ترکیب کنونی پارلمان ندارد و چهره‎های وزین و شناخته‎شده اغلب جریانات سیاسی ملی، مذهبی و حتی چپ را در بر می‎گرفت. چنین بود که صحن مجلس دیروز به صحنه اعتراضات تبدیل شد.

 

نامه 25 نماینده به روحانی
      در مهمترین واکنش، 25 نماینده از طیف تندرو مجلس در نامه‌ای به رییس جمهور نسبت به اظهارات اخیرش در مورد شورای نگهبان واکنش نشان دادند.در بخشی از این نامه خطاب به دکتر روحانی آمده است: «آیا شما نمی‌دانید که تفسیر قانون اساسی بر اساس همین قانون، بر عهده شورای نگهبان است؟! آن شورا در تاریخ 1/3/1370 نظارت شورای نگهبان را اینگونه تفسیر کرده است: «نظارت مذکور در اصل 99 قانون اساسی، استصوابی است و شامل تمام مراحل اجرایی انتخابات از جمله تایید و رد صلاحیت کاندیداها می‌شود.» از شما که سوگند یاد کردید پاسدار قانون اساسی باشید انتظار می‌رود جزء مدافعان شورای نگهبان و وظیفه نظارتی آن باشید نه آنچه موجب تضعیف شورای نگهبان شوید. برخی از وزرای شما، دولت را خم رنگرزی فرض کرده‌اند و تلاش می‌کنند تمام مدیران خود را به رنگ دولت درآورند ولی شورای محترم نگهبان بر اساس وظیفه الهی خود عمل می‌کند و به هیچ وجه متعلق به یک حزب و جناح سیاسی نیست و تایید خود جنابعالی در انتخابات اخیر هم شاهد بر این مدعاست. امیدواریم به سوگند خود پایبند باشید و به جای تضعیف یک نهاد مقدس قانونی برای رفع مشکلات معیشتی مردم بر اساس اقتصاد مقاومتی عمل کنید.»

 

هشدار درباره دیکتاتوری!
      در صحن علنی مجلس هم، حمید رسایی، عضو جبهه پایداری درمجلس در حاشیه تذکری شفاهی از سخنان رئیس‌جمهور در مورد شورای نگهبان انتقاد کرد که با مخالفت رئیس مجلس رو به رو شد. رسایی در ادامه با اشاره به بیانات حضرت امام خمینی خاطرنشان کرد: «آنچنان که امام فرمودند هر کس بگوید شورای نگهبان کذا است، مفسد است.» در این لحظه نایب رئیس مجلس مانع از ادامه تذکر رسایی شد و همچنین کمال الدین پیرموذن یکی دیگر از نمایندگان مجلس در مخالفت با این تذکر درخواست صحبت کرد که این درخواست نیز با مخالفت ریاست جلسه رو به رو شد. از سوی دیگر، مهدی کوچک‌زاده با اشاره به اظهارات رئیس مجمع تشخیص مصلحت درباره مجلس و سخنان رئیس‌جمهور درباره شورای نگهبان ادعا کرد: «تداوم این حرف‌ها منجر به دیکتاتوری در نظام می‌شود.» وی با اشاره به سخنان اخیر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که عنوان داشته بود «اگر دلواپسان نبودند شش ماه پیش کار مذاکرات تمام شده بود و مجلس جرات نمی‌کند درباره توافق مشکل ایجاد کند»، گفت: «آیا این جملات در راستای وحدت است؟ شما حق دارید به دلواپسان هر چه می‌خواهید بگویید اما در مورد مجلس موضوع فرق می‌کند.» کوچک‌زاده در بخش دیگری از تذکر خود گفت: «رئیس‌جمهور که سوگند خورده است پاسدار مذهب رسمی کشور و قانون اساسی باشد بر خلاف نص صریح قانون به کار شورای نگهبان ایراد می‌گیرد؛ به خدا ادامه این حرف‌ها منجر به دیکتاتوری در نظام می‌شود.»

 

موتلفه: رییس‎جمهور با شورای نگهبان مناقشه نکند
      اما احزاب مخالف دولت هم سکوت نکرده‎اند. دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور درباره انتخابات و وظیفه نظارتی شورای نگهبان گفت: « شورای نگهبان در قانون اساسی جایگاه ویژه‌ای دارد. اصول قانون اساسی توسط شورای نگهبان تفسیر می‌شود و قوانین عادی هم توسط مجلس شورای اسلامی تفسیر می‌شود که در خصوص نظارت این نهاد آن را «استصوابی» اعلام کرده‌اند. اگر رئیس‌جمهور ‎التزام عملی به قانون اساسی و قوانین عادی کشور دارد، نباید در این مورد مناقشه کند. اگر حرفی هم دارد باید در کمیته حل اختلاف بزند جایش در میتینگ سیاسی با حضور استانداران نیست. اگر رییس جمهور دغدغه نفوذ دشمن در ارکان حکومت را دارد باید از نظارت استصوابی شورای نگهبان استقبال کند نه اینکه بخواهد آن را سست کند. هموار کردن راه نفوذ بیگانگان به ساختار قدرت از طریق تضعیف شورای نگهبان چه نفعی برای رئیس‌جمهور ‎دارد؟»