چاپ خبر
«هادوری‌ها» گدایان جدید چهارراه‌های تهران
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   27 بهمن 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d14933

       «هادوری‌ها» گدایان جدید چهارراه‌های تهران حتما شما هم به محض ایستادن پشت چراغ قرمز با شمار زنان و مردانی مواجه شده‌اید که شکل و شمایل کولی‌ها را دارند و به زبان خاص و نامانوسی با یکدیگر صحبت می‌کنند. گویی از کشور دیگری آمده‌اند و قصدی ندارند جز گدایی. در همین رابطه یک استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه هادوری‌ها گدایان جدید چهارراه‌های تهران شده‌اند اعلام کرده است که این متکدیان که بیشترنیز زن هستند برای گدایی، کودکان بدون شناسنامه را به همراه دارند و در حال باب کردن شیوه خطرناکی از گدایی هستند.

       مجید ابهری با اشاره به اینکه بعد از تخریب خاک سفید بخش اعظم اهالی آن محل به دروازه غار و لب خط رفتند که در حال حاضر با توجه به ساماندهی منظقه هرندی توسط شهرداری این گروه‌ها در حال تغییر مکان به مناطق دیگر هستند، تصریح کرده است که در کنار مهاجران به تهران، غربتی‌ها که اکثریت آنان را زنان متکدی در خیابان‌ها تشکیل می‌دهند به دو گروه تقسیم می‌شوند. بخشی از آن‌ها در اطراف بابل که در دروازه غار ساکن شده‌اند هستند و دیگری در غربت‌های اطراف ساری که در لب خط جایگزین شده‌اند و در این میان متکدیان زن معروف به هادوری هستند با سماجت به کار گدایی مشغول هستند در تکدی‌گری جایگاه آن‌ها از زن به مادر تغییر می‌کند. چراکه برای گدایی همراه داشتن کودک ضروری است و لو اینکه کرایه‌ای باشد. این آسیب‌شناس اجتماعی تاکید کرده است که در دو دهه قبل این گونه افراد به در منازل مراجعه می‌کردند، اما امروز درچهارراه‌ها، میادین و اماکن پر جمعیت مشغول هستند.

        وی با اشاره به اینکه کودکان همراه این افراد اغلب شناسنامه ندارند، گفته است که هیچ راهی برای اثبات فرزندی آن‌ها وجود ندارد. در واقع هادوری‌ها به افراد بیگانه و خارج از گروه خود طاعی یا غیرکولی می‌گویند و برای تهدید کودکان و اطاعت کودکان در گدایی و تنبیه آن‌ها کودکان را تهدید به تحویل به بهزیستی و شهرداری می‌کنند. به گفته این استاد جامعه‌شناس، مردان این گروه‌ها کمتر در معابر حاضر می‌شوند و زنان کولی نیز اغلب بی‌سرپرست بوده و بچه‌های همراه‌شان در بسیاری از اوقات کرایه‌ای هستند. این استاد دانشگاه همچنین عنوان کرده است که برای جمع آوری و ساماندهی آن‌ها باید کارگروه ویژه‌ای با حضور بهزیستی، نیروی انتظامی، استانداری و شهرداری تشکیل و چهارراه و خیابان‌ها را از وجود آن‌ها تخلیه کرد. چرا که حضور آن‌ها و سماجتشان برای فروش دستمال کاغذی یا گل و وسایل دیگر فقط پوششی برای گدایی است و موجب آزار شهروندان می‌شود.