روزنامه سپید | اخبار 15 | 25 بهمن 1394 | لینک خبر:
sepidonline.ir/d14549
سپید: زمان زیادی است که فیبرها بهعنوان عامل بهبود سلامت دستگاه گوارش و تنظیم آن شناخته میشوند اما این ویژگیها تنها یک از فواید بیشمار فیبرهاست:
با عبور فیبرها از معده و روده، آنها آب را به خود جذب کرده و به حجم غذا میافزایند.
این کار باعث تنظیم دستگاه گوارش و کاهش یبوست میشود. فیبرهای نامحلول موجود در سبوس گندم، غلات سبوسدار و سبزیها، سرعت عبور غذا را از طریق معده و روده افزایش میدهد.
فیبرها، مواد نشاستهای هضمنشدهای هستند و از همین طریق میتوانند کلسترولها را به خود جذب و از سیستم گوارشی بدن خارج کنند.
فیبر محلول در سبوس جو، پرتقال، هویج و دانههای خشک به ژل تبدیل میشود و در حین فرآیند هضم باعث جلوگیری از جذب کلسترول، چربی و قند بدن میشود.
یک رژیم غذایی با فیبر بالا میتواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. فیبرها جذب قند را کاهش میدهند و از این طریق سطح قند خود را کاهش داده و از ایجاد تودههای قندی در خون جلوگیری میکنند.
باوجودی که هنوز دلیل آن بهدرستی شناختهنشده است، رژیم غذایی فیبردار همچنین میتواند از سرطان روده بزرگ جلوگیری کند.
مطالعات اولیه درباره قابلیتهای فیبر نشان میدهد که فیبر میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده کمک کند و درعینحال مطالعات نشان داده است که فیبر در برابر سرطان خواص محافظتی نیز دارند.
منبع: everydayhealth