چاپ خبر
48 درصد جامعه هدف بهزیستی «زنان»هستند
روزنامه سپید   |   اخبار 15   |   13 مرداد 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d14496

     رییس سازمان بهزیستی کشور همزمان با برگزاری اولین نشست علمی تخصصی مشاور امور زنان و خانواده از راه‌اندازی مرکز ارتقا یافته ترک اعتیاد زنان و همچنین در مجاورت آن مرکز نگهداری از کودکان این زنان در شرق تهران در آینده‌ای نزدیک خبر داد. وی اعلام کرد که نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل می‌دهند آنهم در شرایطی که در تمام دنیا محور توسعه، انسان و محور توسعه جوامع زنان هستند.


     انوشیروان محسنی‌بندپی به شاخص توسعه انسانی زنان و شکاف جنسیتی اشاره کرد و افزود: «در این دو شاخص آمار مطلوبی در کشور نداریم. به طوریکه در زمینه شکاف جنسیتی دو موضوع به زنان ارتباط دارد که شامل میزان دستیابی به آموزش و سلامت است که هر یک از آنان شاخص‌های ارزشمندی هستند.» وی با یادآوری اینکه در حال حاضر افزایش امید به زندگی در میان زنان 2 3 درصد نسبت به مردان بیشتر است که این موضوع نیز در راستای همان میزان دستیابی زنان ایران به سلامت بازمی‌گردد، درخصوص دستیابی به آموزش در زنان نیز عنوان کرد: «زنان ایران شرایط دستیابی به آموزش را مهیا کردند و پیگیری و تلاش‌های خود را افزایش داده‌اند تا جایی که شاهد آن هستیم که در این حوزه هم از شاخص‌های جهانی بالاتر بوده و چیزی حدود 94 درصد میزان دستیابی زنان ایران به آموزش است.» رییس سازمان بهزیستی کشور همچنین ضمن بیان اینکه 59 درصد پذیرفته‌شدگان کنکور امسال نیز زنان بوده‌اند، گفت:«این آمارها نشانگر عزم و اراده و انگیزه در میان زنان است و همچنین ما شاهد تغییر نگرش زنان جامعه بوده‌ایم که به طبع تغییر رفتار آنها را نیز موجب شده است. آنهم در شرایطی که در حال حاضر دوسوم کار در زندگی خانوادگی به عهده زنان است و درآمد آنها یک دهم مردان و میزان مالکیت آنها نیز یکصدم مردان است.» در ادامه این مراسم بختیارخلج، مشاور رییس سازمان بهزیستی کشور در امور زنان و خانواده نیز اعلام کرد: «48درصد جامعه هدف سازمان بهزیستی کشور را زنان تشکیل می‌دهند و همچنین 60 درصد از پرسنل بهزیستی نیز زنان هستند. خدمات این سازمان به دختران و زنان در معرض آسیب و همچنین امور زنان جامعه در عرصه پیشگیری است.»


     وی با بیان اینکه مسائل زنان ابعاد مختلفی دارد که این مسائل باید مورد شناسایی قرار گیرند و بعد از شناسایی آنها، مسائل و مشکلاتشان طرح و از مجموعه‌های سیاست‌گذار مطالبه شوند، تصریح کرد: «هدف از مطرح کردن مشکلات زنان حل موانع و مشکلات پیش روی آنها است و معتقدیم که توجه به جنسیت و برنامه‌ریزی‌های مشترک بخش مهمی از مشارکت زنان را در جامعه کاهش می‌دهد که برای حل این موضوع کارگاه‌های تخصصی را تعریف کرده‌ایم.»


     مولاوردی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده نیز در ادامه نشست علمی – تخصصی مشاور امور زنان و خانواده سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در حال حاضر بنا به دلایل مختلف با رشد زنان سرپرست خانوار در کشور مواجه هستیم که این زنان 12 درصد جمعیت کشور حدود 2.5 میلیون نفر را شامل می‌شود، عنوان کرد: «هرگاه اسم بهزیستی به میان می‌آید، آسیب‌های اجتماعی در ذهن تداعی شده و در واقع آسیب‌های اجتماعی با نام بهزیستی گره خورده است. در حالی که این سازمان ظرفیت‌های زیادی را در سایر حوزه‌ها و پیشگیری از آسیب‌ها دارد.»


     وی با تاکید بر اینکه این واقعیت انکارناپذیر است که زنان به اندازه مردان و حتی بیشتر از آنان در معرض انواع آسیب‌ها قرار داشته و آسیب‌پذیرتر هستند، افزود: «آمار و اطلاعات کمی همواره به ما نشان می‌دهد که زنان بیشتر از مردان در معرض انواع آسیب‌های اجتماعی قرار دارند. زیرا در جامعه‌ای قرار داریم که در دوره گذار از سنت به مدرنیته است و در چنین شرایطی شدت آسیب‌ها بیشتر شده که این مساله فارغ از جنسیت‌هاست.» به گفته مولاوردی، 12درصد جمعیت کشور را زنان سرپرست خانوار و 4درصد را زنان خود سرپرست تشکیل داده‌اند و نمی‌توانیم یک نسخه واحد را برای هر دوی آنها در نظر بگیریم. بلکه باید متناسب با ویژگی‌های هر یک برای کاهش آسیب در آن گروه‌ها مداخله کنیم. اما در تلاش هستیم سند اشتغال زنان پایدار زنان را برای ارائه خدماتی هرچه بهتر تهیه و تدوین کنیم.


     معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده خاطر نشان کرد که در حال حاضر شاهد رشد و گسترش برخی از آسیب‌های متخص به زنان هستیم که بحث زنانه شدن آسیب‌ها را تشکیل می‌دهند.