چاپ خبر
مساله فقط بشار اسد نیست
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   17 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d1431

روسای پارلمان ایران و اروپا بر گره نزدن سرنوشت سوریه به رییس‌جمهور این کشور تاکید کردند
       رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری مشترک با رئیس پارلمانی اتحادیه اروپا با اشاره به وجود تنش در منطقه گفت: «مساله سوریه مساله یک فرد نیست.»

       علی لاریجانی دیروز درنشست خبری مشترک با مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا، گفت: «مساله سوریه بحث فرد نیست؛ بلکه یک طراحی برای ایجاد منطقه عاری از تحرکات تروریست‌هاست. ازاین‌رو، تقلیل بحران منطقه به فرد اشتباه استراتژیک است.» وی هشدار داد‌: «مساله سوریه شروعی برای آغاز بحران در منطقه است.»

       مارتین شولتز نیز در واکنش به بحران منطقه‌ای گفت: «مساله سوریه را نباید به اسد مختصر کرد بلکه همه گروه‌ها باید بتوانند در سرنوشت خود مشارکت داشته باشند. در یک دیالوگ ملی در سوریه می‌توان به راه حل رسید؛ اما باید همه کسانی که به‌عنوان جنایتکار جنگی در سوریه عمل کرده‌اند محاکمه شوند.» وی تاکید کرد: «مساله سوریه را نباید به اسد مختصر کرد؛ بلکه همه گروه‌های سوریه باید بتوانند در سرنوشت خو‌د مشارکت داشته باشند.»

       رئیس مجلس رفع بحران در سوریه و یمن را منوط به ایجاد ساختار دموکراتیک در این دو کشور دانست و افزود:‌ «چه در سوریه و چه دریمن قائل به ساختار دموکراتیک هستیم، بنابراین مبارزه با تروریسم باید جدی گرفته شود و اصلاحات سیاسی بر اساس رای مردم انجام شود، نه اینکه چند نفر بنشینند و برای آینده یمن وسوریه تصمیم‌گیری کنند.»

        وی درعین حال حضور کشورهای ثالث را موجب تقویت کمک به حل بحران در سوریه دانست و در عین حال متذکر شد: «این کمک‌کنندگی نباید جایگزین مردم سوریه شود.»

افزایش همکاری‌های ایران و اروپا
        لاریجانی با تاکید بر اینکه «در دیدار با رییس پارلمان اروپا در خصوص راه‌های گسترش همکاری‌های اقتصادی بین ایران و اتحادیه اروپا صحبت کردیم»، افزود:‌ «در این نشست همچنین در خصوص مسائل مهم منطقه به‌ویژه تروریسم و سایر بحران‌های منطقه‌ای گفت‌وگوهای سازنده‌ای داشتیم. بنده نقش اروپا را در حل‌وفصل‌های این مسائل مثبت ارزیابی می‌کنم. پارلمان اروپا جایگاه موثری در اتحادیه اروپا دارد و شخص آقای شولتز به‌عنوان سیاستمدار برجسته و مهم از نزدیک این مسائل را با ایران موردبحث و تبادل نظر قرار دادند.»

نیاز به انتخابات آزاد
       رئیس پارلمان اروپا نیز در این نشست خبری مشترک با اشاره به بحران سوریه گفت: «در یک دیالوگ ملی در سوریه می‌توان به راه‌حل رسید. البته باید به همه اموری که به آن جنایت جنگی گفته می‌شود، پاسخ داده شود.» وی ادامه داد: «حق تعیین سرنوشت توسط هر ملتی پذیرفته شده است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت. در سوریه نیز باید انتخابات آزاد برگزار شود و مردم آینده خود را تعیین کنند.» به گفته شولتز، ایران، روسیه، آمریکا و اتحادیه اروپا و عربستان می‌توانند به حل بحران سوریه کمک کنند. شولتز متذکر شد: «مساله سوریه نباید به اسد مختصر شود؛ بلکه همه گروه‌های سوری باید بتوانند در سرنوشت خود مشارکت داشته باشند.»

ولایتی: امروز رای‌گیری شود اسد رای می‌آورد
       رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بر حضور فعالانه جمهوری اسلامی ایران در نشست آینده وین برای سوریه با حفظ موازین اعلام شده و رعایت خطوط قرمز تاکید کرد. علی‌اکبر ولایتی در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «آیا حضور ایران در نشست وین به مفهوم عقب‌نشینی کشورمان از مواضعش در خصوص سوریه است؟»، افزود: «به هیچ عنوان. در گذشته کسانی که اجلاس ژنو یک و دو را برپا کردند به هیچ عنوان قائل به حضور ایران در این مذاکرات نبودند و اگر هم می‌خواستند ما را شرکت دهند پیش شرط‌هایی را تعیین می‌کردند که ما آنها را قبول نداشتیم. اکنون پس از پنج سال مقاومت، دولت سوریه و حامیانش دست برتر دارند و همه اقرار کرده‌اند که بدون ایران امکان دستیابی به راه حل سیاسی برای سوریه نیست. بر این اساس، ما نمی‌توانیم صحنه سیاسی را ترک کنیم اما حضور در صحنه سیاسی و انجام مذاکرات به معنی عقب‌نشینی از اهداف اعلام شده ما نیست.» وی در ادامه تاکید کرد: « دولت کنونی سوریه نشان داده که لیاقت این را دارد که به‌عنوان مدافع ملتش در صحنه باشد و اگر امروز هم رای‌گیری کنند آقای بشار اسد بیش از هر مدعی دیگر رای خواهد آورد.»