چاپ خبر
حمله دلواپسان به برجام 2
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   24 بهمن 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d14107

تندروهای مخالف دولت به فراخوان رئیس‌جمهور در راهپیمایی 22 بهمن واکنش منفی نشان دادند
       درحالیکه رئیس‌جمهور در سخنرانی 22 بهمن خود با طرح دوباره و صریح بحث «برجام دو» گروه‌ها و جناح‌های سیاسی را در آستانه انتخابات هفتم اسفند به حرکت در جهت پیشرفت کشور فراخواند؛ اصولگرایان تندرو دور تازه‌ای از حملات را علیه حسن روحانی کلید زده‌اند. آنها در حملات خود نه تنها نیاز کشور به «برجام دو» و ساماندهی فضای سیاست داخلی را نفی می‌کنند؛ بلکه به این بهانه بار دیگر دستاوردهای کشور در حوزه سیاست خارجی و تحقق برجام را زیر سوال می‌برند. روحانی در سخنرانی خود در سالروز پیروزی انقلاب در میدان آزادی تهران هر گونه تفرقه و اختلاف را خلاف مصالح و منافع ملی دانست و تصریح کرد: «امروز روز تقابل جناح‌ها و احزاب با یکدیگر نیست، بلکه امروز روز اتحاد است و برای پیشرفت کشور نیازمند «برجام دو» و اقدام مشترک ملی هستیم.» روحانی با تاکید بر اینکه «بین انقلاب و اعتدال، بین انقلاب و اصول و بین انقلاب و اسلام فاصله‌ای وجود ندارد»، اظهارداشت: «اصولگرا، اصلاح‌طلب و اعتدالگرا ی واقعی، همه انقلابی هستند. باید زبان انقلاب را روزآمد کنیم. ما اهل گفت‌وگو، منطق، مذاکره و تفاهم هستیم و انقلابی در عصر ما یعنی اهل مشارکت انقلابی، مدارا، مقاومت و یعنی اینکه کالای کشورش در بازار جهانی توان رقابت داشته باشد و یعنی اهل امید، نشاط و سازندگی.» رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه «ما امروز باید با یک حرکت مشترک ملی، برای وحدت و آشتی ملی و اقدام ملی، با اراده ملی و تحت هدایت‌های مقام معظم رهبری کار را به پیش ببریم»، گفت: «انتخابات پیش‌رو مصداقی از همان گفت‌وگوی ملی است. همانطور که رهبری معظم انقلاب دعوت کردند فرضا اگر کسی به نظام و حکومت هم نقدی دارد نباید با صندوق آرا قهر کند، این صندوق حق‌الناس است و همه ما باید به این صندوق احترام بگذاریم و سرمایه اجتماعی ما در پای این صندوق خواهد بود. امروز اگر کسی بر فرض گله‌ای دارد و اگر شهروندی یا جریان سیاسی ناملایماتی را دیده است، باید فعالانه پای صندوق آرا برود و بی‌تردید رای شما ملت، حرف آخر را خواهد زد.» وی با بیان اینکه «رای ملت در هفتم اسفند رای به امید، عقلانیت، قانون و دفاع از حقوق ملت است»، تصریح کرد: «رای هفتم اسفند ملت، رای به ساختن ایران عزیز بر پایه گفت‌وگو و اعتماد است. رای ما نه به آنهایی است که می‌خواهند به قانون پشت کنند، نه به آنهایی است که اهل منازعه و افراط هستند.»

واکنش دلواپسان به برجام دو
       تعدادی از چهره‌های شاخص مخالف دولت در گفت‌وگوهایی با خبرگزاری فارس به اظهارات روحانی واکنش نشان دادند که از جمله آنها به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

       اسماعیل کوثری، نماینده تهران: دولت با مطرح کردن برجام دو به دنبال فرار از پاسخگویی به تعهداتش در پسابرجام است. باید پرسید مگر برجام یک دارای چه منزلت ویژه‌ای است که بخواهیم برجام دو را شروع کنیم؟ دولت مدام شعارها را پشت سر هم تکرار می‌کند و جنگ روانی راه می‌اندازد که بسیاری باورشان می‌شود طرف غربی به تعهداتش در برجام عمل کرده است، درحالیکه اصلاً اینگونه نیست. دولتی‌ها می‌خواهند به مردم تلقین کنند که برجام کاملا اجرایی شده است و به همین دلیل برجام دو را مطرح می‌کنند.

       محمد سلیمانی، نماینده تهران و عضو جبهه پایداری: باید به آقای رئیس‌جمهور گفت شما اول بگویید برجام یک به کجا رسیده که به دنبال برجام دو هستید؟ نتیجه برجام را به طور شفاف به مردم گزارش دهید نه اینکه کلی‌گویی کنید. بگویید آیا برجام هیچ تاثیری بر معیشت مردم گذاشته و هیچ تحول اقتصادی را در کشور ایجاد کرده که به دنبال برجام 2 هستید؟ دولت بداند سکه‌هایی که در تقدیر از مدیرانی که صنعت هسته‌ای ایران را از بین بردند، داده شد، دردی از مردم دوا نمی‌کند. دولت صادرات را سر و سامان دهد تا کشاورزان نفسی بکشند، تا پولی به دستشان بیاید و گردش مالی‌شان درست شود نه اینکه هر روز سخن از برجام یک یا دو بزنند، این سخنان بیهوده هیچ مشکلی را حل نمی‌کند.
احمد چلداوی، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت: دولت در انجام وعده‌های اقتصادی که داده موفق نبوده است و با توجه به فضای انتخابات به دنبال تغییر مطالبات مردم از اقتصاد به سیاست است. دولتی‌ها با طرح برجام دو به دنبال بازی دادن مردم هستند.

       نصرالله پژمان‌فر، نماینده مشهد و عضو جبهه پایداری: برجام غیر از رکود و اینکه سفره مردم خالی‌تر شده و به غیر از مشکلات شدیدی که برای مردم ایجاد کرده، هنوز هیچ دستاورد دیگری نداشته است.