چاپ خبر
۴۰ هزار کشته حاصل آخرین زمین‌لرزه تهران
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   17 بهمن 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d13420

       درحالی‌که رئیس جمعیت هلال‌احمر وقوع زمین‌لرزه در پایتخت را به یک بمب ساعتی تشریح کرده بود، پدر علم زلزله‌شناسی ایران تاکید می‌کند که حدود ۱۰۵۰ شهر کشور روی بمب ساعتی قرار دارند که هرلحظه ممکن است منفجر شود. چند روز قبل سید امیرمحسن ضیایی رئیس جمعیت هلال‌احمر در مورد احتمال وقوع زمین‌لرزه بزرگ در تهران هشدار داد و گفت: «تهران روی یک بمب ساعتی قرارگرفته که هرلحظه امکان انفجار آن می‌رود.»

       وی در حالی این هشدار را به مردم و مسئولان داد که از همه آن‌ها درخواست داشت تا برای مقابله با این خطر بزرگ که قابلیت تبدیل به یک بحران ملی را دارد، آماده شوند. در همین رابطه نیز بهرام عکاشه، کارشناس زلزله‌شناسی با اعلام اینکه از حدود 1300 شهر کشور بیش از 80 درصد آن‌ها یعنی معادل 1050 شهر روی بمب ساعتی زلزله قرار دارند، عنوان کرده است: «میزان هشدار و تخریب این بمب‌ها در شهرهای مختلف شدت و ضعف دارد. به‌طوری‌که برخی شهرهای بزرگ و پرجمعیت با خطر بسیار بزرگ‌تری مواجه هستند.»

       وی توجه به بافت فرسوده در کشور را بسیار حائز اهمیت می‌داند و متذکر می‌شود که باوجود گستردگی‌های فرسودگی بناهای ساختمانی، حتی زلزله‌ای باقدرت بیش از 4 ریشتر نیز می‌تواند خیلی از شهرها مانند تهران، شیراز، تبریز و قم را نابود کند. عکاشه درباره شهر تهران نیز می گودید: «اگر شهر تهران و مناطق اطراف آن را محاسبه کنیم به عددی بیش از 15 میلیون نفر می‌رسیم. حال در این اوضاع اگر زلزله‌ای مثلاً در شمیرانات یا غرب تهران اتفاق بیفتد مطمئن هستم که یک فاجعه انسانی رخ می‌دهد فاجعه‌ای که بعید نیست رکوردهای جهانی زلزله را در بحث تلفات بشکند.» این کارشناس زلزله‌شناس در مورد احتمال وقوع زمین‌لرزه در تهران نیز بیان می‌کند: «شهر تهران بارها لرزیده و در سده‌های گذشته نیز چندین بار نابودشده است، در آخرین زلزله‌ای که در منطقه شمیرانات تهران اتفاق افتاد نیز حداقل 40 هزار نفر کشته شدند. پس با توجه به اینکه جمعیت تهران مدام در حال افزایش است و برج‌سازی در پایتخت متوقف نمی‌شود بنابراین خطر این بمب ساعتی هیچ‌گاه کم نمی‌شود.»