چاپ خبر
مرگ و مـیر کـمتر با جراحی انتخابی در کولیت اولـسراتـیو
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   05 مرداد 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d13236

     نتایج تحقیقات پژوهشگران آمریکایی دانشگاه پنسیلوانیا نشان می‌دهد، بیماران مسن‌تر از 50 سال و مبتلا به کولیت اولسراتیو که تحت جراحی قرار می‌گیرند تا بیماری‌شان درمان شود، در مقایسه با بیمارانی که تنها تحت دارودرمانی قرار می‌گیرند، عمر طولانی‌تری دارند.


     کولیت اولسراتیو، نوعی بیماری است که اغلب پزشکان ترجیح می‌دهند بیماران مبتلا را با دارودرمانی مدیریت کنند تا جراحی، اما یافته‌های جدید مزایای ناشناخته رویکرد جراحی را به این بیماری پررنگ می‌کنند.


     توافق امروزی در مورد درمان کولیت اولسراتیو، آن است که جراحی باید به عنوان آخرین گزینه درمانی در نظر گرفته شود، اما درمان‌های دارویی، مانند ساپرس کننده‌های ایمنی و داروهای استروئیدی، عوارض جانبی قابل توجهی دارند که می‌توانند خطر عفونت و بعضی سرطان‌ها را افزایش دهند. از سوی دیگر، این داروها تنها بیماری را در کمتر از 50 درصد بیماران به‌طور موثری کنترل می‌کنند.


     در یک مطالعه گذشته‌نگر، محققان داده‌های خدمات بیمه‌ای موجود را مورد ارزیابی قرا دادند تا مشخص کنند بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو پیشرفته، به دنبال کولکتومی انتخابی و غیراورژانس، در مقایسه با بیمارانی که تحت درمان دارویی طولانی‌مدت قرار داشته‌اند، میزان بقای بهتری داشته‌اند یا خیر. پژوهشگران کولیت اولسراتیو پیشرفته را به‌صورت داشتن حداقل یک بار سابقه بستری در بیمارستان به دلیل این بیماری، تجویز دو یا بیشتر داروی کورتیکواستروئیدی در طول یک دوره 90 روزه یا تحت درمان قرار داشتن با هرگونه داروی ساپس کننده ایمنی، تعریف کردند.


     در این مطالعه، 32833 بیمار مبتلا به کولیت اولسراتیو پیدا شد که 18 سال و بالاتر بوده و شرایط ورود به مطالعه را داشتند. از این تعداد، 830 بیمار تحت کولکتومی انتخابی قرار گرفتند و مابقی بیماران با دارودرمانی مدیریت شدند.


     نرخ مرگ و میر در رابطه با کولکتومی انتخابی و دارودرمانی، به ترتیب، 34 و 54 مورد در هر 1000 نفر ـ سال گزارش شد که حاکی از ارجحیت کولکتومی انتخابی در افزایش بقای بیماران است. در آنالیزهای بیشتر مشخص شد، مزایای این جراحی برای بیماران 50 سال و بیشتر، چشمگیرتر است. یافته‌ها همچنین پیشنهاد می‌کنند، منافع جراحی در بیمارانی که نمی‌توانند بهبودی پایداری را در بیماری داشته باشند، قابل توجه است. البته باید بررسی‌های بیشتری انجام شود تا نتایج به دست آمده تایید شوند.


     در هر حال، با توجه به آنچه مشخص شده، به نظر می‌رسد زمان آن رسیده تا پزشکان در مورد انجام جراحی زودهنگام در دوره‌های درمانی بیمارانشان فکر کنند و بیمارانشان را نیز از منافع جراحی آگاه کنند تا علائم کنترل نشده کولیت اولسراتیو کاهش یابد.


Annals of Interna- Medicine