چاپ خبر
علل بیماری خلیـج‌فـارس با جزئیات بیشتـری تبیین شـد
روزنامه سپید   |   اخبار 14   |   14 بهمن 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d13106

       سپید: یک تجزیه‌وتحلیل جدید می‌گوید به نظر می‌رسد علت بیماری خلیج‌فارس در کهنه سربازان آمریکایی، قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌ها و سموم دیگر است.

       محققان دانشگاه بوستون به بررسی مطالعاتی انجام‌شده درباره این بیماری پرداختند و در یافته‌هایشان به‌وضوح و به‌طور مشخص به رابطه میان این اختلال و قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌ها و مصرف قرص‌های پیریدوستیگمین برومید (PB) که به مقصود محافظت از سربازان در برابر تاثیرات گازهای اعصاب توزیع شده بودند، رسیدند.

       مطابق با یافته‌هایی که در شماره ژانویه ژورنال کورتکس منتشر شده است، علاوه بر این شواهدی وجود دارد که رابطه میان بیماری خلیج‌فارس و قرار گرفتن در معرض گازهای عصبی سارین و سیکلوسارین و انتشار گاز از چاه‌های نفتی در حال سوخت را نشان می‌دهد.

       روبرتا وایت، نویسنده اصلی این تحقیق در خبرهای منتشره از سوی دانشگاه می‌گوید این سموم اعصاب سربازان و سیستم ایمنی آن‌ها را تخریب کرده و مقدار ماده سفید و خاکستری را در مغز این سربازان کاهش داده است. وایت، استاد دانشگاه بهداشت محیطی در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه بوستون است.

       یکی دیگر از نویسندگان این پژوهش، جیمز بینز می‌گوید: «آفت‌کش‌ها، پیریدوستیگمین برومید، گازهای اعصابی که هنگام از بین‌بردن تاسیسات سلاح‌های شیمیایی عراق بوسیله بمباران خود نیروهای آمریکایی منتشر شده بود. این نتایج ممکن است نشان دهد که چرا دولت و رهبران نظامی علاقه‌ای به اذعان آنچه رخ‌داده است، ندارند.»

       محققان می‌گویند نزدیک 700 هزار نیروی آمریکایی در جنگ اول خلیج‌فارس که 25 سال پیش رخ داد، شرکت داشتند و نزدیک 250 هزار سربازی که در آن بودند به بیماری جنگ خلیج‌فارس دچار هستند. این بیماری، یک اختلال ناتوان‌کننده است که علائمی همچون خستگی، درد مفاصل و عضلات، سردرد، مشکلات تمرکز و حافظه، مشکلات دستگاه گوارش و خارش پوست دارد.

       سال‌هاست که کهنه سربازان جنگ خلیج‌فارس ادعا کرده‌اند وزارت امور کهنه سربازان ایالت متحده آمریکا، بیماری جنگ خلیج‌فارس را جدی نگرفته‌است. سال 2008 کنگره، کمیته‌ای را ایجاد کرد و کاخ سفید مدیریت آن را به عهده گرفت و گزارشی منتشر کرد که می‌گفت بیماری خلیج‌فارس یک اختلال واقعی و متفاوت از سایر سندرم‌های مرتبط با استرس است.

       این گزارش از سوی کمیته تحقیقات مشاوره‌ای سربازان بیماری جنگ خلیج‌فارس، شروع به گردآوری علت‌ها و درمان‌های این بیماری کرد و بینز مدیریت این کمیته را به عهده داشت.

       محققان می‌گویند تلاش‌ها برای یافتن درمان این بیماری تاکنون ناموفق بوده است بااین‌حال تحقیقات جدید امیدواری‌هایی را نیز به همراه داشته است.

       بسیاری از علائم سندرم جنگ خلیج‌فارس مشابه علائم مسمومیت با آفت‌کش‌های ارگانوفسفاتی، گاز خردل، و گاز اعصاب است. اورانیوم ضعیف شده به کار گرفته در مهمات که برای اولین بار در جنگ خلیج‌فارس استفاده شد، گفته‌شده یکی از علل سندرم جنگ خلیج فارس است.

       بنا بر گفته دانشنامه جنگ و صلح از جنگ خلیج‌فارس که گاهی به نام جنگ اول خلیج‌فارس و در بعضی منابع به نام جنگ دوم خلیج‌فارس شناخته می‌شود، به عنوان بزرگ‌ترین نبرد قرن بیستم پس از جنگ جهانی دوم ازلحاظ تعداد تجهیزات و متحدان یاد می‌شود.
منبع: Health Day
ترجمه: زیبا مغربی