چاپ خبر
فرصت‌های شغلی در گرو مدیریت جنگل‌های هیرکانی
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   13 بهمن 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d13010

       یکی از علل برداشت بی‌رویه درختان جنگل‌های خزری امرار معاش بومیان ساکن در مناطق هیرکانی است. با چندمنظوره شدن مدیریت جنگل‌های هیرکانی زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی مختلف فراهم شده است که یکی از این موارد توسعه گردشگری در مناطق هیرکانی است.

       جبار کوچکی‌نژاد، نماینده مجلس شورای اسلامی در ارتباط با نوع امرار معاش بومیان ساکن در مناطق هیرکانی و تشویق گردشگران برای حضور در این مناطق گفت: «برای بودجه سال 1395 و برنامه ششم توسعه سعی شده است که علاوه بر افزایش منابع مالی گردشگری در مناطق شمالی کشور تسهیلات پربارتری برای این بخش در نظر گرفته شود. لازمه سیاست‌گذاری صحیح در بخش گردشگری در جنگل‌های هیرکانی این است که سازمان گردشگری و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و همچنین سازمان محیط زیست با یک برنامه هماهنگ و عملکرد منسجم‌تری سعی در ارایه طرح‌ها و پیشنهادات کارشناسی شده به مجلس داشته باشند تا مجلس هم بتواند برای ارتقای گردشگری در جنگل‌های هیرکانی بصورت موثر اقدام کند.»

       وی با اشاره به اهمیت نیروهای مردمی در حفظ جنگل‌ها تصریح کرد: «با توجه به اینکه ایران کشوری کویری است حفظ جنگل‌ها بسیار اهمیت دارد و همراهی گروه‌های مردمی می‌تواند در حفظ این ثروت‌های ملی و بین‌المللی مهم باشد. در همین زمینه سازمان‌های مردم نهاد پتانسیل بسیار بالایی برای یاری رسانی دارند.»

       رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی یکی از علل مهم قطع درختان جنگل‌ها در مناطق هیرکانی را مشکلات سوختی در این مناطق دانسته و افزود: «در این مناطقی که حوالی جنگل هستند باید سوخت‌هایی مانند نفت و گاز تهیه شود تا سراغ درختان جنگل نروند. در اینصورت می‌توان روی کاربردی شدن طرح‌هایی که در مناطق هیرکانی برای حفظ درختان اجرا می‌شود حساب کرد. در صورت ادامه پروژه جنگل‌های هیرکانی برای مدیریت چندمنظوره جنگل‌ها شاهد استفاده بهینه از ظرفیت‌های کلان گردشگری و بهره‌وری در انرژی‌های گرمایشی و سرمایشی بوده و از سوی دیگر شاهد بروز فرصت‌های شغلی چشمگیری خواهیم بود که شمال کشور را دارای ظرفیت‌های کلان اقتصادی اکوتوریسم نیز نموده است.»