چاپ خبر
قطار ردصلاحیت‌ها به سیدحسن خمینی رسید
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   07 بهمن 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d12209

شورای نگهبان 207 نفر از نامزدهای دوره پنجم خبرگان را تایید نکرد و 421 نفر را انصرافی و غیرمجاز اعلام کرد
       نتایج بررسی صلاحیت نامزدهای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری اعلام شد تا شایعه‌ای که بحث آن چند روزی بود در محافل سیاسی مطرح شده بود، محقق شود: سیدحسن خمینی، یادگار امام و بنیانگذار جمهوری اسلامی در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ردصلاحیت شد. دلیل ردصلاحیت سیدحسن خمینی عدم حضور وی در آزمون اجتهاد داوطلبان خبرگان عنوان شده است. حال آنکه چندین تن از مراجع تقلید و علمای سرشناس حوزه همچون حضرات آیات وحیدخراسانی، شبیری‌زنجانی، موسوی‌اردبیلی، جوادی‌آملی، محفوظی، راستی‌کاشانی و... جایگاه علمی و فقهی و اجتهاد سیدحسن خمینی را تایید کرده بودند و حتی آیت‌الله مومن، از فقهای شورای نگهبان، اعلام کرده بود جز آزمون، راه‌های دیگری برای تایید اجتهاد چهره‌های شناخته‌شده وجود دارد که فقهای این شورا از آن استفاده خواهند کرد. با این حال، نهایتا صلاحیت سید حسن خمینی برای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری تایید نشد. سیداحمد خمینی، فرزند سیدحسن، هم در پستی اینستاگرامی نوشت که پدرش در واکنش به خبر ردصلاحیت خود تنها به خواندن بیتی از اشعار حافظ بسنده کرد که می‌فرماید: «سر ارادت ما و آستان حضرت دوست/ که هر چه بر سر ما می‌رود ارادت اوست.» یادگار امام همچنین در صفحه اینستاگرام خود در ذیل عکس «پست اینستاگرام سیداحمد خمینی» اعلام کرد که طی یکی دو روز آینده دراین‌باره سخن می‌گوید. او نوشته است: «فعلا همین. در یکی دو روز آینده دراین‌باره سخن خواهم گفت... خاک پای مردم ایران هستم.»

تایید صلاحیت 36 نفر در تهران
       بنابراعلام معاون سیاسی فرماندار تهران، در تهران 36 نفر برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری تایید صلاحیت شده‌اند.28 نفر اعلام انصراف داده و 105 نفر هم در تهران ردصلاحیت شده‌اند. آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و حسن روحانی، رئیس‌جمهور، در میان تاییدصلاحیت‌شدگان قرار دارند. این درحالی است که با توجه به سابقه ردصلاحیت هاشمی‌رفسنجانی در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم، شایعاتی درباره تکرار این اتفاق در محافل سیاسی منتشر شده بود. سید محمود علوی، وزیر اطلاعات، از دیگر نامزدهای تایید صلاحیت شده است. در میان نامزدهای تاییدصلاحیت‌شده تهران، اسامی روحانیانی همچون ابراهیم امینی، امامی‌کاشانی، باقری‌کنی، بطحایی، تسخیری، جنتی، محمد یزدی، اختری، محمد صادق حائری (امام‌جمعه یزد)، دری نجف‌آبادی، مصباح‌یزدی، محسن قمی، مصباحی‌مقدم، محسن اسماعیلی (عضو حقوقدان شورای‌نگهبان) و مجتهدشبستری دیده می‌شود.

سایر ردصلاحیت‌ها
       اما در کنار سید حسن خمینی چهره‌های شاخص دیگری هم ردصلاحیت شده‌اند. آیت‌الله امجد (نماینده پیشین مردم تهران در مجلس خبرگان و وصی آیت‌الله العظمی بهجت)، آیت‌الله موسوی‌بجنوردی (عضو پیشین شورای عالی قضایی در دوران امام و عضو مجمع روحانیون مبارز)، محسن غرویان (از اساتید اعتدالگرای حوزه) و مجید انصاری (عضو سابق مجلس خبرگان و معاون پارلمانی رئیس‌جمهور) از روحانیون معتدل و اصلاح‌طلبی هستند که مورد تایید فقهای شورای نگهبان قرار نگرفته‌اند. در مقابل، مهدی طائب (رئیس قرارگاه عمار) و مرتضی آقاتهرانی (دبیرکل جبهه پایداری) از چهره‌های اصولگرا نیز ردصلاحیت شده‌اند. در استان البرز هم مصطفی پورمحمدی (وزیر دادگستری) و آیت‌الله سیدعلی محمد دستغیب نیز در استان فارس رد صلاحیت شدند. سیدرضا تقوی، رییس شورایعالی سیاست‌گذاری ائمه جمعه، هم که ظاهرا صلاحیت وی تایید نشده بود؛ در آخرین ساعات قبل از اعلام نتایج از نامزدی انصراف داد.

تائید صلاحیت ۴۵ درصدی
       سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات گفت: «صلاحیت ۴۵ درصد از داوطلبان مجلس خبرگان تائید شد.» سیامک ره‌پیک افزود: «برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری ۸۰۱ نفر نام‌نویسی کرده بودند که البته آمار نهایی ۷۹۴ نفر بود که تعداد کمتری نیز پرونده‌هایشان تکمیل نشده بود و ثبت‌نامشان عملی نشد. از این تعداد ۱۵۸ نفر از ادامه رقابت و ورود به انتخابات انصراف دادند، ۱۱۱ نفر غیرمجاز بودند و ۱۵۲ نفر نیز در آزمون کتبی شرکت نکردند که مجموع انصرافی غیرمجازی و غایبان آزمون به ۴۲۱ نفر رسید. بر همین اساس صلاحیت ۳۷۳ نفر بررسی شد که از این تعداد صلاحیت ۲۰۷ نفر رد و صلاحیت ۱۶۶ نفر نیز تائید شد.»

       در جریان بررسی صلاحیت نامزدهای خبرگان، اعضای شورای نگهبان همچون ادوار قبل با ورود زنان به مجلس خبرگان رهبری موافقت نکردند.دبیر ستاد انتخابات، پیش از این گفته بود از مجموع کسانی که برای انتخابات خبرگان نام‌نویسی کرده‌اند، ۱۶ نفر زن هستند.