چاپ خبر
موضع وزارت بهداشت در مورد مدارک دانش‌آموختگان در خارج
روزنامه سپید   |   اخبار 6   |   25 شهریور 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d12092

       معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به ارزشیابی مدارک افرادی که در دانشگاه‌های خارج از کشور تحصیل‌کرده‌اند، گفت: «به دلیل علاقه زیاد به رشته‌های پزشکی در کشور برخی از علاقه‌مندان موفق به پذیرش در دانشگاه‌های داخل کشور نمی‌شوند. باوجوداینکه تعداد زیادی از دانشگاه‌ها افزایش ظرفیت داشته‌اند و باوجوداینکه قانون پذیرش از طریق سهمیه بومی اعمال شد اما پذیرش در سهمیه‌های آزاد با سال گذشته تفاوتی نکرد، اما ظرفیت دانشگاه‌های داخل بازهم پاسخگوی نیاز کشور نبود.»

 

       لاریجانی در مورد تمهیدات وزارت بهداشت درزمینه ارزشیابی مدارک گفت: «اگر دانشگاهی که دانشجویان در آن تحصیل‌کرده‌اند مورد تایید وزارت بهداشت باشد، این دانش‌آموختگان می‌توانند به‌صورت شهریه پرداز در دانشگاه‌های داخل تحصیل کنند. اما برای دانشگاه‌هایی که مورد تایید نیست روش جدیدی برای ارزیابی سامان داده می‌شود و آن این است که دانشگاه‌های خارجی بر اساس رتبه بین‌المللی مورد ارزیابی قرار گیرند و بر اساس مصوبه شورای ارزشیابی افرادی که در این دانشگاه‌ها تحصیل‌کرده‌اند باید در امتحانی شرکت کنند.»

 

       همچنین معاون آموزشی وزیر بهداشت از توافق بین ایران و کشورهای افغانستان و تاجیکستان برای تربیت نیروهای این کشورها خبر داد و گفت: «طبق توافقی که با این دو کشور انجام‌شده قرار است ایران 500 نیروی تخصصی کشور افغانستان و 500 نیروی تخصصی کشور تاجیکستان را تربیت کند. البته صحبت‌هایی شده تا شعبی از دانشگاه‌های ایران در این دو کشور تاسیس شود اما هنوز نهایی نشده است.»

 

       وی در مورد هزینه تحصیل دانشجویان افغانستانی بیان کرد: «در حال حاضر 400 دانشجوی افغانستانی در ایران مشغول به تحصیل هستند و به دانشگاه‌ها اعلام‌شده است که دانشجویانی که استعداد برجسته محسوب می‌شوند یا نیاز به کمک مالی دارند با تصویب و تایید مصوبه هیئت‌امنا موردحمایت مالی قرار بگیرند.»

 

       لاریجانی در ادامه با اشاره به اعلام آمادگی سازمان تامین اجتماعی برای تربیت نیروی متخصص بیان کرد: «هر مرکزی که می‌خواهد نیروی متخصص در رشته‌هایی تربیت کند، باید از وزارت بهداشت و شورای گسترش اجازه کسب کند، این دستورالعمل به‌زودی اعلام می‌شود.

 

       وی ادامه داد:‌ «البته هدف بیشتر آموزش حرفه‌ای است تا ارائه مدرک تحصیلی. به مراکز متعدد در کشور اجازه داده می‌شود تا به آموزش حرفه‌ای برخی رشته‌ها مانند مطب داری و غیره بپردازند. دستورالعمل این موضوع به‌زودی ابلاغ می‌شود.»

 

       به گزارش خبرگزاری ایسنا، لاریجانی در پایان با تاکید بر اینکه آموزش پزشکی در بخش غیردولتی باید با چارچوب‌های وزارت بهداشت هماهنگ باشد، گفت: «توسعه دانشگاه آزاد در حوزه پزشکی با توافق وزارت بهداشت انجام می‌شود. در سال جاری کلیه مراکزی که در حوزه پزشکی تحت نظر دانشگاه آزاد فعالیت می‌کردند، مورد ارزیابی قرار گرفت و فعالیت برخی از مراکزی که استانداردهای لازم را نداشتند متوقف شد. برای مثال فعالیت دانشگاه آزاد ا سلامی مرکز قشم متوقف شد.»