چاپ خبر
به‌وضعیت معیشتی پزشکان بیهوشی رسیدگی کنید
هفته نامه سلامت   |   صفحه ۲۶   |   25 شهریور 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d12088

       مدیر گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، یکی از مشکلات بخش‌های مراقبت‌های ویژه را کمبود وسایل و تجهیزات مانیتورینگ پیشرفته دانست. اتابک نجفی درباره میزان درآمد متخصصین بیهوشی گفت: «درآمد متخصصین رشته بیهوشی باید متناسب با سختی کار و مسئولیت‌هایی که دارند، افزایش یابد.»

 

       وی به وضعیت بهره‌مندی متخصصین بیهوشی از تجهیزات اشاره کرد و افزود: «علم متخصصان تازه فارغ‌التحصیل رشته بیهوشی خیلی بالاست و توان استفاده از مانیتورینگ‌های پیشرفته را ازنظر علمی و عملی دارند اما برخی از این مانیتورها در مراکز دانشگاهی است و برخی‌هایشان هم در این مراکز موجود نیست و پزشکان فقط به‌صورت تئوری با این تجهیزات آشنا هستند. بنابراین اگر این مانیتورینگ‌های پیشرفته به‌کار گرفته شود موجب ارتقای سلامت بیماران حین بیهوشی و عمل‌های جراحی نیز خواهد شد.»

 

       نجفی با اشاره به اینکه کمبود وسایل پیشرفته مانیتورینگ در بیهوشی، اتاق‌های عمل و بخش‌های مراقبت ویژه نکته‌ای جدی و حائز اهمیت است، گفت: «مانیتورینگ‌های مختلف اندازه‌گیری برون ده قلبی، مقاومت عروقی، اندازه‌گیری فشار داخل مغزی و... به ما در تشخیص زودتر اختلالات قلبی، عروقی و مغزی و درمان بهتر کمک می‌کند.»

 

       به گفته مدیر گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مشکلات صنفی موجود در این رشته نیز با طرح تحول نظام سلامت تا حدی بهبودیافته است اما در مقایسه با رشته‌های دیگر پیشرفت مناسبی نداشته است.

 

       وی به‌ضرورت رسیدگی به وضعیت معیشتی پزشکان بیهوشی تاکید کرد و توضیح داد: «برای پیشرفت این رشته باید در راستای تمایل بیشتر افراد بااستعداد، علاقه‌مند و تقویت رشته نیز گام برداشت. زیرا درآمد رشته باید متناسب با سختی کار و مسئولیت‌ها افزایش یابد. این در حالی است که متاسفانه درآمد پزشکان بیهوشی به شکل مطلوبی افزایش پیدا نکرده و این رشته حیاتی به دلیل ارتباط مستقیم باجان انسان‌ها بسیار پراهمیت است که باید به وضعیت معیشتی پزشکان بیهوشی نیز توجه جدی شود.»

 

       مدیر گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی تهران به اهمیت جایگاه رشته بیهوشی در کشور اشاره کرد و گفت: «در سال‌های گذشته به این رشته کمتر توجه می‌شد ولی طی سال‌های اخیر شرایط بهتر شده است. اما انتظار ما این است که مانند سایر رشته‌های جهان، رشته بیهوشی نیز هرچه زودتر جایگاه واقعی خودش را در کشور پیدا کند.»

 

       وی در ادامه به برگزاری دوازدهمین کنگره بین‌المللی بیهوشی، مراقبت‌های ویژه و درد اشاره کرد و توضیح داد: «دوازدهمین کنگره بین‌المللی بیهوشی، مراقبت‌های ویژه و درد با حضور بیش از ۳۵۰۰ متخصص داخلی و ده‌ها شرکت‌کننده از ۲۷ کشور جهان، از اول تا سوم مهرماه سال جاری در پژوهشگاه نیرو در تهران برگزارمی‌شود.»

 

       نجفی در پایان درباره محتوای این کنگره توضیح داد: «در این کنگره کارگاه‌هایی در ارتباط با احیای بیمار، اداره راه هوایی پیشرفته، اکوکاردیوگرافی، سونوگرافی و بلوک‌های عصبی (که متخصصین با انواع بلوک‌ها آشنا می‌شوند)، مانیتورینگ انعقادی پیشرفته با دستگاه‌های مورداستفاده در اتاق‌های عمل و هموداینامیک پیشرفته و مسائل مختلف روز پزشکی ارائه خواهد شد.»