چاپ خبر
تمام رشته‌های پزشکی نیازمند فلوشیپ اخلاق پزشکی هستند
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   05 بهمن 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d11850

سمانه جعفری- سپید: چهارمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی و اخلاق پرستاری از تاریخ ششم تا نهم بهمن‌ماه در سالن اجلاس سران با هدف اخلاق حرفه‌ای از نظر تا عمل، برگزار می‌شود. باقر لاریجانی، رئیس چهارمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی و اخلاق پرستاری در نشست خبری که به همین مناسبت برگزار شد، گفت: « تاکنون 864 مقاله به دبیرخانه چهارمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی واصل شده که 160 مورد آن برای سخنرانی پذیرفته شده و 469 مقاله به‌صورت پوستر ارائه می‌شود. همچنین24 نشست عمومی و تخصصی در قالب 179 سخنرانی در چهارمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی ارائه می‌شود. همچنین نشست‌های ویژه شامل نشست اخلاق داروسازی، نشست‌های چالش‌های آموزش اخلاق پرستاری و نشست دانشجویی برگزار می‌شود.»

       معاون آموزشی وزارت بهداشت درخصوص بدرفتاری‌هایی که در برخی مراکز درمانی صورت می‌گیرد، گفت: «در برخی از حوزه‌های پزشکی با چالش‌های اخلاق پزشکی مواجه هستیم، اما در مقابل میلیون‌ها خدمات ارائه‌ شده که رابطه حکم پزشک و بیمار وجود دارد، این مسئله ناچیز است. با داشتن کدهای اخلاقی می‌توان بسیاری از مشکلات موجود در رابطه با اخلاق پزشکی را برطرف کرد. در چهارمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی و پرستاری انجمن‌های پزشکی برای خود کدهای اخلاقی ارائه می‌دهند. نبود چارچوب‌ها و دانش کافی، موضوع اخلاق پزشکی را با چالش مواجه می‌سازد، البته مشکلات اخلاقی در این حوزه همه جای دنیا وجود دارد و ما هم تلاش می‌کنیم که حرکت معقولی در جهت رفع آن داشته باشیم.»

       لاریجانی با تاکید بر ضرورت طراحی فلوشیپ اخلاق پزشکی، گفت: «درحال حاضر PhD اخلاق پزشکی را داریم. افرادی که در PhD اخلاق پزشکی فارغ‌التحصیل می‌شوند، در واقع هسته‌های گروه‌های اخلاقی پزشکی‌‌ هستند، البته به‌طور مثال می‌توان پزشکی که متخصص ژنتیک است، مدرک PhD اخلاق پزشکی را نیز دریافت کند و اگر دوره فلوشیپ اخلاقی را بگذراند در همان رشته می‌تواند وارد شده و رشته ژنتیک را اصلاح کند. هدف ما گسترش فلوشیپ اخلاق پزشکی در دانشگاه‌ها است تا افرادی را در حوزه اخلاق پزشکی آموزش دهد. تمام رشته‌های پزشکی نیازمند فلوشیپ اخلاق پزشکی هستند، زمانیکه کدهای اخلاق پزشکی را تخصصی مشخص کنیم، بسیاری از مشکلات رفع می‌شود. فلوشیپ اخلاق پزشکی در شورای عالی اخلاق تصویب و مقدمات آن طراحی شده است که امیدواریم به‌زودی توسعه یابد.»

       علیرضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی نیز با بیان اینکه این کنگره تلفیقی از نکات نظری و عملی در حوزه اخلاق پزشکی است، گفت: «یکی از ویژگی‌های این کنگره آن است که با کاری مشترک از سوی همه افراد و ذینفعان در وزارت بهداشت انجام شده و نظام‌پزشکی نیز با همراهی وزارت بهداشت در برگزاری این کنگره همکاری می‌کند. شکل‌گیری شورای عالی اخلاق پزشکی در وزارت بهداشت گام بلندی در جهت نهادینه‌سازی مباحث اخلاق پزشکی و همگرایی در این زمینه بین گروه‌های مختلف پزشکی است. مصوبات این شورا در آینده می‌تواند ضمانت اجرایی نیز داشته باشد.»

       زالی در ادامه درمورد راهکار حذف رابطه مالی میان پزشک و بیمار گفت: «آنچه که در وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی مورد نظر است، این است که رابطه مالی میان پزشک و بیمار قطع شود؛ چراکه این موضوع هم به نفع جامعه پزشکی و هم به نفع بیماران است. در صورت قطع رابطه مالی میان پزشک و بیمار، البته وجود یک شخصیت حقوقی ثالث برای حذف رابطه مالی میان پزشک و بیمار لازم است. این شخص سوم که می‌تواند رابطه مالی بین پزشک و بیمار را قطع کند، بیمه‌ها هستند اما بیمه‌هایی که از منابع اقتصادی منطقی بهره‌مند بوده، سهم مناسبی از منابع عمومی کشور داشته باشند، بتوانند به سرعت مطالبات جامعه پزشکی را پاسخ دهند و حجم خدماتی را تحت پوشش خود قرار می‌دهند از کفایت و عمق کافی برخوردار باشند.»