چاپ خبر
نامه دلواپسان مجلس به شورای نگهبان علیه رئیس‌جمهور
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   05 بهمن 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d11844

۲۱ نماینده مجلس نهم در نامه‌ای به شورای نگهبان با اشاره به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور تصریح کردند: «بیم آن می‌رود دولت یازدهم با این فرمان انتخاباتی آقای روحانی، به دنبال یکدست کردن دو قوه مجریه و مقننه و تلاش برای ایجاد مجلسی دولت‌ساخته و مطیع برآید.» این نمایندگان که همگی از اعضای جبهه پایداری و طیف دلواپسان مخالف دولت روحانی هستند، در نامه خود آورده‌اند: «اظهارات اخیر رئیس جمهور محترم در جمع استانداران و فرمانداران مبنی بر تمایل ایشان برای ورود یک جریان سیاسی(معتدلین) به مجلس دهم، موجی از نگرانی و حیرت را بین نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و نیز کاندیداهای امیدوار به بی طرفی مُجری انتخابات، برانگیخته است. شاید برای اولین بار است که رئیس‌جمهور(به‌عنوان عالیترین مقام دستگاه اجرایی انتخابات) با این صراحت، از تمایل خویش برای ورود جریان سیاسی حامی خود به مجلس، سخن به میان می‌آورد و جالب این که این تمایل را در جمع مجریان انتخابات بیان می‌دارد. بیم آن می‌رود که دولت یازدهم با این فرمان انتخاباتی آقای روحانی، به دنبال یکدست کردن دو قوه مجریه و مقننه و تلاش برای ایجاد مجلسی دولت‌ساخته و مطیع برآید. ما برخی نمایندگان مجلس از شورای محترم نگهبان به‌عنوان نهاد پیش‌بینی شده در قانون اساسی برای نظارت بر انتخابات مجلس، استدعا داریم، در برابر این عزم خلاف قانون مُجری انتخابات، واکنش مناسب نشان داده، دولت و کارگزاران دولتی را ملزم به رعایت بی‌طرفی در انتخابات مجلس شورای اسلامی نماید؛ چرا که در غیر این صورت، برگزاری انتخابات توسط دولتی که رئیس آن پیشاپیش با صراحت اعلام کرده است می‌خواهد جریان سیاسی طرفدار خود را در انتخابات پیروز ببیند، معنایی نخواهد داشت.»

واکنش کوچک‌زاده
       مهدی کوچک‌زاده، هم دیروز در مجلس در قالب اخطاری نسبت به اظهارات رئیس‌جمهور واکنش نشان داد و گفت: «خوب است رئیس‌جمهور به این سوال پاسخ دهد که تایید صلاحیت ایشان در زمان نمایندگی مجلس و حتی ریاست‌جمهوری از سوی شورای نگهبان با روش قنبرنمایی گزینی و یا زیادبن ابیهایی بوده است یا خیر؟»

تشکیل کانون فتنه در دولت!
       از سوی دیگر، برخی فعالان سیاسی اصولگرا هم به اظهارات رئیس‌جمهور واکنش نشان دادند. لطف‌الله فروزنده، سخنگوی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی و از معاونان دولت احمدی‌نژاد، به خبرگزاری فارس گفت: «چرا دولت واقعا دنبال مجلسی دولت‌ساخته است؟ کانون فتنه‌ای دور دولت تشکیل شده و می‌خواهند از دولت استفاده کنند. جریان کارگزاران و آقای هاشمی دارند از دولت استفاده می‌کنند و دولت باید با تعامل با شورای نگهبان و اعلام برنامه‌های اقتصادی خود مراقب اطراف و نفوذی‌ها باشد.»

راه روحانی و لاریجانی درست نیست
       حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه، هم درباره رایزنی روسای جمهور و مجلس با اعضای شورای نگهبان به خبرگزاری ایسنا گفت: «روسای قوه مجریه و مقننه می‌خواهند شورای نگهبان را به سمت مصلحت‌گرایی سوق دهند نه قانون‌گرایی. وظیفه شورای نگهبان مصلحت‌اندیشی نیست. پس مذاکره مفهومی ندارد واین راهی که آقای روحانی و لاریجانی در پیش گرفته‌اند، درست نیست.»