چاپ خبر
حـولـه‌ها، آلـوده‌تـرین سطوح آشـپـزخـانـه هسـتنـد
روزنامه سپید   |   اخبار 15   |   07 مهر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d11741

      شاید برایتان جالب باشد که فقط شیر آب یا دستگیره‌های در آشپزخانه شما منبع عوامل بیماری‌زا نیستند، بلکه حوله‌ای که دست‌هایتان را با آن خشک می‌کنید هم جزو این منابع آلوده و بلکه آلوده‌ترین آنها به شمار می‌رود.


      این حوله با عوامل بیماری‌زای زیادی که می‌توانند شما را به بیماری‌هایی مانند عفونت سالمونلا مبتلا کنند، سروکار دارد و این موضوعی است که محققان ایمنی غذایی دانشگاه ایالت کانزاس، زمانی که فیلم افرادی که در آشپزخانه مشغول آشپزی بودند را مشاهده کردند، به آن پی برده‌اند.


      طبق یافته‌های آنها که در مجله ایمنی غذا به چاپ رسید، دستمال یا حوله‌ای که از آن برای پاک کردن مرتب دست‌هایمان حین آشپزی استفاده می‌کنیم، منبع آلودگی است.


      این فیلم‌ها نشان می‌دادند افراد در آشپزخانه با دست کثیف حوله‌ای به دست می‌گیرند و دست‌هایشان را که تمیز شسته شده‌اند با همان حوله پاک می‌کنند. نکته مهم دیگر این است که افراد حین آشپزی تلفن همراه خود را چک می‌کنند و در نتیجه میکروارگانیسم‌هایی مانند نوروویروس و باکتری‌ای کولای را که معمولا در دستشویی حضور دارند، به حوله خود و سپس غذای خود منتقل می‌کنند.


      محقق ارشد این تحقیق، دکتر جینی اسنید، متخصص ایمنی غذایی دانشگاه ایالت کانزاس می‌گوید: «شاید تعجب‌آورترین نکته این باشد که افراد حین آشپزی دستان خود را نمی‌شویند و مدام آنها را با حوله‌هایی که شاید پیشخوان آشپزخانه را هم با آنها تمیز کرده باشند پاک می‌کنند.


      حوله‌ها جزو آلوده‌ترین سطوحی بودند که ما آزمایش کرده‌ایم.» درنهایت باید گفت بهترین توصیه برای جلوگیری از آلودگی به‌وسیله حوله، تمیز نگه‌داشتن دست‌هایتان است. به گفته دکتر اسنید، شستشوی دقیق با آب گرم و صابون برای مدت 15 تا 20 ثانیه، احتمال آلودگی حوله‌ها را کاهش می‌دهد.

 

منبع: prevention