چاپ خبر
بهترین غذاها و دستورالعمل‌های غذایی زمستانی
بـا خـوردن غـذا گـرم شـویـم
روزنامه سپید   |   اخبار 15   |   04 بهمن 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d11588

سپید: فصل زمستان بهترین زمان برای تقویت بدن با محصولات زمستانی و همچنین غذاهایی است که بدن و روحیه فرد را تقویت می‌کنند. بهترین غذاهای زمستانی غذاهایی هستند که با خوردن آن‌ها در روزهای سرد زمستان بدن فرد گرم می‌شود و مواد موردنیاز بدنش فراهم می‌شود. با توجه به اهمیت این غذاها در ادامه به ۱۰ مورد از بهترین غذاهای زمستانی و ۵ مورد از بهترین دستورالعمل‌های غذایی اشاره می‌کنیم.

بهترین غذاهای زمستانی
        سبزی‌های پربرگ: سعی کنید که در فصل زمستان از سبزی‌های پربرگ زیاد استفاده کنید. سبزی‌های پربرگ یکی از بهترین غذاهای زمستانی محسوب می‌شوند، چون سرشار از ویتامین‌هایی همچون ویتامین C، A و همچنین K هستند. علاوه بر این، این سبزی‌ها یک منبع غنی از فولات و امگا ۳ هستند و مواد معدنی فراوانی دارند. از این غذاها می‌توان در رژیم غذایی زمستانی خود استفاده کرد، چون سرشار از مواد مغذی و حاوی کالری‌های کمتری هستند. بنابراین، سعی کنید در رژیم غذایی فصل زمستان خود سبزی‌هایی همچون اسفناج، کلم کولارد، کلم پیچ و دیگر سبزی‌های پربرگ را بگنجانید.

        مرکبات: مرکبات یکی دیگر از غذاهای مناسب فصل زمستان هستند. با خوردن میوه‌هایی همچون پرتقال، گریپ‌فروت و لیمو می‌توانید سیستم ایمنی بدن خود را در فصل زمستان تقویت کنید، چون این میوه‌ها یک منبع غنی از ویتامین C هستند. علاوه بر این، پرتغال‌ها منبع خوبی از پتاسیم، فولات و فیبر نیز هستند.

        عدس: عدس یکی از بهترین غذاهای زمستانی محسوب می‌شود. با خوردن انواع مختلف عدس می‌توانید پروتئین بدن خود را افزایش دهید و اسیدفولیک موردنیاز بدن خود را فراهم آورید. عدس یکی از غذاهایی است که می‌توانید از آن در اکثر دستورالعمل‌های غذایی زمستانی استفاده کنید.

        سیب‌زمینی: برای مقابله با سرمای زمستان می‌توان از سیب‌زمینی در بسیاری از دستورالعمل‌های غذایی گرم‌کننده بدن استفاده کرد. به‌عبارت‌دیگر، با گنجاندن سیب‌زمینی در غذاهای مختلف خود می‌توان بدن را گرم نگه داشت. این گیاه جالب سرشار از ویتامین‌های B6 و C، فولات و فیبر است.

        سیب‌زمینی شیرین: این سبزی ریشه‌ای یکی از ارزشمندترین غذاهای زمستانی است و برای سلامت کلی بدن مفید است. این سبزی ریشه‌ای سرشار از ویتامین‌های C و A، پتاسیم، سدیم، کلسیم و فیبر است.

        کدوتنبل: ازآنجایی‌که کدوتنبل حاوی پتاسیم، منیزیم، فیبر و ویتامین‌های A ،B6، C و K است، یک غذای زمستانی مفید محسوب می‌شود.

        تخم‌مرغ: سعی کنید که روزهای کسل‌کننده فصل زمستان را با خوردن تخم‌مرغ شروع کنید. تخم‌مرغ‌ها منبع خوبی از ویتامین‌های ضروری A ،B12، B6، E،K و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، پتاسیم، سلنیوم، اسیدهای چرب ضروری و پروتئین‌ها هستند. علاوه بر این، تخم‌مرغ یکی از معدودترین غذاهای حاوی ویتامین D است، چون همان‌طور که می‌دانید ویتامین D را می‌توان تنها از طریق نور آفتاب و غذاهای معدودی همچون تخم‌مرغ به دست آورد.

        قارچ: قارچ‌ها یکی دیگر از منابع طبیعی ویتامین D هستند. بنابراین، ازآنجایی‌که در فصل زمستان نور آفتاب کمی وجود دارد خوردن قارچ کار معقولی است. علاوه بر این، قارچ‌ها سرشار از مواد مغذی ضروری مانند سلنیوم هستند و با خوردن آن‌ها کالری کمتری جذب بدن می‌شود. یکی دیگر از مزیت‌های قارچ‌ها این است که از آن‌ها می‌توان در بسیاری از دستورالعمل‌های غذایی زمستانی استفاده کرد.

        مغزهای خوراکی: مغزهای خوراکی مانند بادام و گردو نیز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین غذاهای زمستانی محسوب می‌شوند، چون به بدن گرما می‌دهند و سرشار از ویتامین E، مجموعه ویتامین‌های B، امگا ۳، منیزیم، مس، فلوراید، روی، کلسیم، سلنیوم و پروتئین‌های سالم هستند. بنابراین، سعی کنید در رژیم غذایی فصل زمستان خود مغزها را نیز بگنجانید.

        لوبیا: لوبیا یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی سالم در فصل زمستان محسوب می‌شود و منبع خوبی از پروتئین‌ها، فیبر و بسیاری از مواد مغذی ضروری مانند کلسیم، آهن، پتاسیم، روی، فسفر، تیامین، ریبوفلاوین و ویتامین B6 است.

بهترین دستورالعمل‌های غذایی زمستانی
        سوپ سبزی پرادویه: برگ‌های اسفناج را با یک سیب‌زمینی، یک پیاز و چند فلفل سبز بخارپز کنید. سپس آن‌ها را هم مخلوط‌کنید و آبکش کنید و نمک و پودر فلفل سیاه به آن اضافه کنید. اکنون می‌توانید این سوپ سبزی را نوش جان‌کنید.

        سوپ گوجه معطر و پرادویه: گوجه‌های تازه را با یک پیاز، چند حبه سیر، چغندر، چند فلفل سبز، هویج و کدوی قلیانی بخارپز کنید. سپس آن‌ها را مخلوط کنید و پس از آبکش کردن به آن‌ها نمک، پودر فلفل سیاه و برگ نعنای تازه و ریحان اضافه کنید. با افزودن عدس نیز می‌توانید به ارزش غذایی این سوپ بیفزایید.

        سوپ سیب شیرین و گرم و گوجه: افرادی که به غذاهای زمستانی گرم و شیرین علاقه دارند می‌توانند سوپ سیب را امتحان کنند. دو سیب را با چهار گوجه آب پز کنید. سپس آن‌ها را مخلوط کنید و پس از آبکش کردن نمک و پودر فلفل سبز به آن اضافه کنید و از خوردنش لذت ببرید.

        بلغور جو، مغز و شکر زرد: از این غذا می‌توان برای صبحانه استفاده کرد. تکه‌های شکر زرد را درون ظرف پر از آب جوش قرار دهید و اجازه دهید که شکرها حل شوند. سپس با استفاده از این آب شیرین، جوها را بپزید. در صورت نیاز به ظرف آب اضافه کنید. وقتی‌که جوها به‌طور کامل پخته شدند مقداری کره آب کرده و همچنین مغزهای تکه شده مانند بادام‌زمینی و پسته به آن اضافه کنید. علاوه بر این، می‌توانید خرمای ریز شده و کشمش نیز به آن اضافه کنید.

        سالاد لوبیای گرم: قبل از خواب لوبیای قرمز را در آب خیس دهید و صبح آن‌ها را بخارپز کنید. درون ماهی‌تابه روغن‌زیتون بریزید و دانه‌های خردل را در آن بپزید. سپس برگ کاری، پوره سیر، پوره سرکه و فلفل سبز خردشده به آن اضافه کنید. سپس نخود سبز پخته، چند سبزی پربرگ و یک سیب‌زمینی پخته و خردشده به آن اضافه کنید. اکنون لوبیا را به این مخلوط اضافه کرده و روی آن نمک و پودر فلفل سیاه بپاشید و نوش جان‌کنید.
منبع: Health.com
ترجمه: مصطفی صداقت رستمی