چاپ خبر
کشـتن مـرغ‌هـای مبتـلا به آنفـلوآنـزا بـا حـرارت
روزنامه سپید   |   اخبار 14   |   31 شهریور 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d11231

مقامات وزارت کشاورزی امریکا که می‌خواهند بیماری مرگبار آنفلوآنزای پرندگان را در میان ماکیان کنترل کنند، استفاده از روشی برای کشتن طیور آلوده را تصویب کرده‌اند که شامل مهروموم کردن مرغدانی‌ها، بالابردن درجه حرارت و از کارانداختن دستگاه‌های تهویه می‌شود.

 

       از طرف دیگر سازمان‌های دفاع از حقوق حیوانات این شیوه را به عنوان کاری وحشیانه، محکوم کرده‌اند. وزارت کشاورزی آمریکا (USDA) در بیانیه‌ای اعلام کرد، در صورتی که روش‌های دیگری برای کشتن دسته‌های ماکیان در طول ۲۴ ساعت پس از شناسایی عفونت در اختیار نباشد، از این روش استفاده خواهد کرد.

 

       برنامه وزارت کشاورزی آمریکا این است که طیور آلوده را در فاصله یک روز از شناسایی بیماری معدوم کند، تا مانع انتشار ویروس شود. حدود ۵۰ میلیون قطعه مرغ و بوقلمون از ماه دسامبر تا ژوئن در بدترین شیوع آنفلوآنزای پرندگان در آمریکا تا به حال مرده یا معدوم شده‌اند.

 

       جامعه رفتار انسانی ایالات متحده (یک گروه طرفدار حقوق حیوانات) می‌گوید خاموش کردن دستگاه‌های تهویه در مرغدانی‌ها «اساسا مرغ‌ها را تا حد مرگ می‌پزد.»

 

       مایکل بلک‌ول، کارشناس ارشد دامپزشکی این سازمان گفت: «ما نباید با استفاده از این شیوه به ویژه مصیبت‌بار و طولانی‌مدت مرگ ترحم‌آمیز را برای این حیوانات پیچیده‌تر کنیم.»

 

       وزارت کشاورزی آمریکا اعلام کرده است که این روش به علت نیاز برای ریشه‌کنی ویروس آنفلوآنزا یک «جایگزین ضروری» است. به گفته این وزارت، نخستین گزینه‌اش برای معدوم کردن طیور آلوده خفه کردن آنها با استفاده از فوم یا قرار دادن حیوانات در محفظه‌های پرشده با دی‌اکسیدکربن است، یعنی همان روش‌هایی که در بهار گذشته به طور گسترده‌ای، مورد استفاده قرار گرفت. گرچه بیش از دوماه از آخرین بروز آنفلوآنزا در میان طیور در آمریکا گذشته است، مقامات این کشور برای ظهور مجدد بالقوه این بیماری در پاییز آماده می‌شوند، چرا که در این فصل اردک‌های وحشی مهاجر حامل ویروس، وارد می‌شوند.

 

       تی جی می‌یرز، معاون دستیار خدمات دامپزشکی وزارت کشاورزی آمریکا گفت، حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه طول می‌کشد تا طیور در این فرآیند به علت استرس گرمایی بمیرند. او گفت این وزارت تا به حال از این روش استفاده نکرده است. مه‌یرز گفت: «ما امیدواریم که هرگز مجبور نباشیم از این روش یا هیچ روش معدوم‌سازی دیگری استفاده کنیم.» دولت آمریکا پس از شکایت کشاورزان از اینکه وزارت کشاورزی در معدوم و دفن کردن طیور آلوده کُند عمل می‌کند، در تلاش است تا واکنشش در این موارد را بهبود بخشد. تاخیر در واکنش به شیوع آنفلوآنزای پرندگان، در انتشار بیماری نقش دارد.