چاپ خبر
تراشه‌ای با قابلیت آزمایش خون و ادرار برای تشخیص بیماری
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   29 دی 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d10863

       سپید: محققان دانشگاه کونکوردیا موفق به ساخت «آزمایشگاه روی تراشه‌ای» شده‌اند که قادر است سیالات بدن را نظیر خون و ادرار آزمایش‌ کرده و بیماری‌های مختلفی نظیر سرطان را شناسایی کند. این تراشه ارزان‌قیمت که یک سینی یک اینچی پلاستیکی است، می‌تواند نمونه‌های خون، ادرار و دیگر سیالات بدن را برای شناسایی بیماری‌ها جمع‌آوری و اسکن کند. به عبارت ساده‌تر، محققان یک آزمایشگاه مجهز تشخیصی را روی تراشه‌ای که اندازه آن معادل کف دست است، جاسازی کرده است.

       پیش‌بینی در مورد تاثیر و نفوذ چنین فناوری‌هایی مشکل است و از کاربردهای آن می‌‌‌توان به موارد زیر اشاره کرد: پزشکان می‌توانند مردم را در اردوگاه‌های پناهندگان برای بیماری‌هایی که از راه خون منتقل می‌شوند، آزمایش کنند و در مدت زمان چند دقیقه جواب آزمایش را داشته باشند. همچنین مردمی که در مناطقی زندگی می‌کنند که امکانات پزشکی از آنها دور است، با استفاده از این فناوری‌ها می‌توانند به‌عنوان مثال، بیماری سرطان را شناسایی کرده و نتایج آن را از طریق پست الکترونیکی برای یک پزشک ارسال کنند. آزمایشگاه روی تراشه تنها یکی از کاربردهای فناوری چندبعدی معرفی شده توسط این گروه است. پاکریسامی می‌افزاید: «تشریح این فناوری برای مردم ساده نیست، و به طور کلی صنایع برای فناوری‌های نوین و انقلابی آماده نیستند.»

       گروه تحقیقاتی مذکور، در حال ارائه فناوری هستند که می‌تواند جان بسیاری از انسان‌ها را نجات دهد و کیفیت زندگی را ارتقا دهد. تنها مانع سد راه این محقق، تجاری‌سازی این محصول است. محقق ارشد این مطالعه در این‌باره می‌گوید: «این روشی است که فناوری‌های جرقه‌ای همانند فناوری ما از آن زیان می‌بینند، زیرا صنایع بزرگ و صنایع موجود دوست ندارند و نمی‌خواهند که مدل‌های تجاری آنها تغییر کند. ما به تعداد زیادی از شرکت‌های کوچک نیاز داریم تا به این حوزه وارد شوند و البته ما باید آنها را حمایت کنیم.» آنها درحال حاضر به دنبال پیداکردن شرکائی برای تجاری‌سازی فناوری خود و عرضه آن به بازار جهانی است. محقق ارشد می‌افزاید: «هر چیزی که در نهایت دردسترس عموم قرار نگیرد، دور ریختنی است.»

منبع: NIBC