چاپ خبر
صاحب مجلس حتی یک کلمه هم نگفت!
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   26 دی 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d10629

آیین نکوداشت عباس شیبانی صبح پنجشنبه مطابق همه مراسم‌های رسمی کشوربا تاخیر در سالن همایش کتابخانه ملی برگزار شد. البته در ابتدای مراسم برای اینکه حوصله حاضرین در سالن بیش از اندازه از تاخیر سر نرود، فیلم مستند زندگی شیبانی با صدای بمی پخش شد. با حضور دکتر عباس شیبانی مهمانان ویژه همزمان با او وارد شدند. گویا پشت در ایستاده و منتظر حضور استاد بودند تا همه با هم وارد شوند.

       البته با آمدن مهمانان ویژه هم مراسم آغاز نشد و انتظار به پایان نرسید. گویا این‌بار نوبت مجری مراسم بود که دیربرسد.

       به هر تقدیر مراسم با سخنرانی علیرضا زالی آغاز شد و دکتر زالی مطابق همیشه در سخنان کوتاه و گزیده در مورد عباس شیبانی و خصوصیات اخلاقی ایشان صحبت کردند. در ادامه ایرج فاضل، با توصیف صفت بی نیازی برای شیبانی، حق مطلب را ادا کرد. تا جایی که تا پایان مراسم همه سخنرانان این نکته را به نقل از دکتر فاضل مجددا متذکر می‌شدند.

       سید محمود دعائی به بیان خاطرات و نحوه آشنایی‌اش با دکتر شیبانی پرداخت و خاطرات اش از سال 43 تا کنون را به شکل گزیده بیان کرد. در ادامه مراسم آن فیلم مستندی که در ابتدا به آن اشاره داشتم مجددا و البته با کیفیت صدای بهتری پخش شد. در آن فیلم دکتر عباس شیبانی که در طول مراسم هیچ کلامی بر زبان نیاورد از مرحوم آیت‌الله طالقانی گفت و اینکه در زندان او را در کنار زندانیان عادی گذاشتند تا اذیت شوند اما آقای طالقانی زندانیان عادی را تحت تاثیر خود قرار داد. آزاده شیبانی دختر ایشان نیز در فیلم مستند در مورد خصوصیات پدر گفت: «هیچ وقت ندیدم که پدرم من یا هیچ شخص دیگری را نصیحت کند، بلکه با عمل خود شیوه رفتاری مناسب را نشان می دهند. ایشان به نماز اول وقت تاکید داشتند و می‌گفتند نماز تلفن خدا است. همان طور که تلفن را زود جواب می دهید باید پاسخ خدا را هم زود بدهید.» حداد عادل نیز که در مراسم بزرگداشت حضور نداشت در فیلم مستند درباره دکتر شیبانی گفت: «مرحوم آیت الله مطهری همیشه به من تاکید می کردند که به شیبانی احترام بگذارم و قدر و قیمت او را بشناسم.» پس از پایان نمایش فیلم سید رضا صالحی امیری، در توصیف استاد شیبانی به بیان خاطراتش از یک روز تهران گردی خود و آلودگی هوا گفت تا جایی که برخی از حاضرین تصور کردند در همایش چالش‌های زندگی شهری در تهران شرکت کردند اما او با یک جمع بندی مناسب در پایان مشخص کردند که همه این سخنان را ایراد کردند تا به مسئله توجه به اخلاق که از خصوصیات دکتر شیبانی است، برسد.

       ایرج حریرچی نیز که به نیابت از حسن هاشمی وزیر بهداشت در این مراسم حضور داشت دلیل نیامدن وزیربهداشت در این مراسم مهم را حضورش در جلسه روزهای پنجشنبه روسای دانشگاه‌ها دانست و گفت: «آقای هاشمی باید در این جلسه جهت بررسی‌ها و مذاکرات جدی حاضر می‌شد این شد که در این مراسم حضور ندارند. تجلیل از شخصیتی مثل شیبانی باید حضور ریاست جمهوری انجام می شد.»

       احمد مسجد جامعی که اواسط مراسم رسید و قرار بود در سخنانی کوتاه در مورد دکترشیبانی صحبت کند حدودا 20 دقیقه‌ای از خاطره و تبار دکتر سخن گفت. او تعریف از شیبانی را از مرحوم میرزا فتح الله خان شیبانی جد دکتر آغاز و تبار او را بررسی کرد. در ادامه نیز به نقل و قول های افراد مختلف در مورد عباس شیبانی پرداخت و در نهایت که دیگر نقل قولی در ذهن نداشت از خاطره نخستین جایی که مشاهده کرده دکتر شیبانی چیزی میل می کنند، صحبت کرد.

       اکبر کلانتر یکی از هم قطاران و یاران عباس شیبانی درباره او گفت: «زمانی که دکتر شیبانی به زندان می رفت من جای دکتر در بیمارستان کشیک می‌ماندم.»

       مراسم که به دلیل زمان متفاوت سخنرانی ها به درازا کشیده بود،با اهدای جوایز و رونمایی از تندیس عباس شیبانی که توسط دکتر خاقانی به طور رایگان ساخته شده بود، ادامه پیدا کرد و تقریبا همه سخنرانان بار دیگر به روی صحنه آمدند تا از دکتر شیبانی تجلیل کنند. البته ما که در این مراسم حضور داشتیم با حضور و علاقه عکاسان خبری که تقریبا تمام جلوی صحنه را گرفته بودند هیچ چیزی ندیدم اما از زبان مجری مراسم شنیدم که احمد سفیدی رئیس شبکه سلامت به نیابت از دکتر سرافراز نخستین نفری بود که روی صحنه آمد و با اهدای لوح از دکتر شیبانی تقدیر کرد. در ادامه نیز صالحی امیری ریاست کتابخانه ملی، دکتر ایازی به نیابت از سازمان مشارکت های مردمی، دکتر امانی از جانب شهردار تهران، محمد رئیس زاده به نیابت بسیج جامعه پزشکی، علیرضا زالی از جانب سازمان نظام پزشکی، سید جلیل حسینی و دکتر صداقت عضو انجمن رادیولوژی که خود را پلاک 56 نامید به تجلیل و تقدیر از دکتر شیبانی پرداختند.