چاپ خبر
سـفیران هنرمنـد مبلّغ اهـدای عضـو
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   19 مهر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d10429

       ستاره‌های سینما سفیران اهدای عضو شده‌اند. چه آنهایی که این عنوان را گرفته‌اند و چه آنهایی که نقش مبلّغ را دارند، سعی‌شان این است که مردم را به این درک برسانند که مرگ عزیزان سخت است اما اهدای اعضایی از بدن آنها می‌تواند زندگی افراد دیگری را نجات بدهد. سال‌های گذشته خیلی‌ از چهره‌های سینمایی به کمک انجمن اهدای عضو آمده‌اند؛ از داریوش ارجمند و ثریا قاسمی گرفته تا نگار جواهریان و هنگامه قاضیانی و... امسال در جشن نفس که هفته اول مهرماه برگزار شد، نیما رئیسی، سیروس مقدم، پرستو صالحی، بهاره ارجمند و رامبد جوان به عنوان سفیران اهدای عضو معرفی شدند.

 

       رامبد جوان مجری برنامه خندوانه که این روزها توانسته حتی کسانی را که تلویزیون تماشا نمی‌کنند، پای جعبه جادویی بکشاند، معتقد است اهدای عضو به‌ اندازه خود مرگ، موضوعی بدیهی است و باید انجام شود.

 

       او در دوازدهمین جشن نفس به‌عنوان سفیر اهدا معرفی شد. سفیران اهدا، فرهنگ‌سازی می‌کنند تا اهدای عضو کسانی که دچار مرگ مغزی شده‌اند، راحت‌تر انجام شود. جوان خودش را موظف می‌داند که در این زمیه فعالیت کند: «من به‌عنوان کسی که در یک رسانه کار می‌کنم، چند باری به خواست خودم و بدون سفارش دیگران، درباره اهدای عضو در برنامه خندوانه که تنها پروژه زندگی‌ام است و همه‌وقتم را بر روی آن گذاشتم، از اهدای عضو حرف زدم»


       رامبد جوان جامعه امروزی را درگیر با مشکلات و آسیب‌های اجتماعی می‌داند: «من بنا به اعتقاد خودم ضعف‌هایی را که در جامعه هست، مطرح می‌کنم. متاسفانه بسیاری موضوعات را بلد نیستیم و در بسیاری از بخش‌ها ضعف داریم و دچار مشکلات بسیار زیاد و آسیب‌زننده فرهنگی هستیم، درجاهایی نیز دچار خرافه یا تاکیدهای بیهوده‌ایم. باید روی رفتارهای ناصحیح کار شود. بخشی از این کار وظیفه ما و بخشی وظیفه آموزش‌وپرورش و رسانه‌های دیگری است که می‌توانند کار فرهنگی کنند.»

 

       او اهدای عضو را موضوعی می‌داند که باید به قدری درباره‌اش فرهنگ‌سازی شود که موضوعی بدیهی و عادی به‌حساب بیاید: «هر کس باید به این درک برسد که بعد از مرگش اگر عضوی از بدنش به درد کسی می‌خورد، اهدا کند.»

 

       سیروس مقدم در دوازدهمین جشن نفس به خاطرساخت تله فیلم لالایی برای بیداری محصول سال 1387 به عنوان سفیر اهدا معرفی شد. مقدم که در پایتخت 2 نیز طنزگونه به موضوع اهدای عضو اشاره کرده بود، ساخت آثاری با رویکرد اهدای عضو را ازجمله کارهایی می‌داند که خانواده سینما می‌تواند برای ارتقای فرهنگ اهدا انجام دهد: «در این زمانه که لشگر بزرگی درمکه و فلسطین و یمن نفس‌ها را می‌گیرد وآدم می‌کشد؛ کسانی هستند که اهدای نفس می‌کنند و زندگی بخش هستند و اینجا است که ارزش این افراد بارزتراز قبل می‌شود. کسی که با اهدای عضو جان دوباره می‌بخشد کاربسیار ارزشمندی کرده است. من سعی می‌کنم تا مبلّغ خیلی خوبی برای این موضوع باشم.»


       اما سریالی که مقدم درباره اهدای عضو کارگردانی کرده است: «در سریال پایتخت 2 سعی کردم موضوع اهدا را با زبانی شیرین و نزدیک به مردم برای مخاطب داشته باشم و سعی من این است که با مطالعه بیشتر برای ارتقای سطح انجام وظیفه‌ام در این حوزه تلاش کنم.» ساخته دیگر مقدم درباره اهدای عضو تله‌فیلم «لالایی برای بیداری» است که سال 1387 با بازی نیما رییسی، مریم کاویانی، چکامه چمن ماه و نسرین مقانلو ساخته شد. ماجرای فیلم مربوط به زوج جوانی است که با روش کاشت جنین قرار است صاحب فرزند شوند اما مادر جوان در اثر تصادف به مرگ مغزی دچار می‌شود. در این فیلم نیما رییسی به اهدای عضو همسرش رضایت می‌دهد.