چاپ خبر
دبیر جشنواره شعر فجردعوت کردیم، نیامدند
روزنامه سپید   |   اخبار 10   |   22 دی 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d10237

سپید: نشست خبری دهمین جشنواره «شعر فجر» صبح دیروز در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با حضور اسماعیل امینی، دبیر علمی جشنواره و مهدی قزلی، دبیر اجرایی و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.

       در ابتدای این مراسم دبیر علمی و اجرایی جشنواره به ارائه توضیحاتی کلی درباره این دوره از شعر فجر پرداختند. امینی درباره رویکرد جشنواره شعر فجر در مورد تفکیک میان شاعران گفت: «ما تفکیکی را در میان شاعران قائل نمی‌شویم. در برخی مواقع مجموعه شعرهایی به دست ما می‌رسند که شعر موزون، شعر سپید و سبک‌های جدید شعری را در خود جای‌داده‌اند. به نظرم تفکیک قالب‌ها در داوری جشنواره شعر فجر دشوار است، مگر اینکه جشنواره به‌اندازه‌ای گسترش پیدا کند که بتوان به‌صورت مجزا به داوری قالب‌های شعری پرداخت. شاید ما دو قالب شعری کلاسیک و نو تثبیت‌شده داشته باشیم؛ اما به دلیل پویندگی شعر به نظر می‌رسد، ۵۰ شاخه شعری وجود دارد و شاید جزءبه‌جزء کردن آن‌ها از نظر اجرایی دشوار باشد. در خصوص انتخاب کتاب سال شعر در جشنواره شعر فجر، باید بگویم هم‌اکنون از سراسر کشور شاعران جوانی با شرایط سنی خاص دعوت‌شده‌اند تا در کلاس‌هایی در تهران آموزش ببینند و این تحول خوبی در حوزه شعر است.»

        در ادامه امینی به سوالات خبرنگاران حاضر در نشست جواب داد. وی در پاسخ به سوالی درباره طیف‌های مختلف حاضر در هیئت‌علمی و داوران جشنواره گفت: «ما از تمام کسانی که می‌توانستند به بهبود روند برگزاری این جشنواره کمک کنند، دعوت کردیم و برخی تمایل به حضور در این جشنواره را نداشتند. برخی از شاعران مخالفان همیشگی محافل ادبی هستند و اساساً شغلشان مخالفت است. بارها خود من از برخی از طیف‌های روشن‌فکری دعوت کرده‌ام در محافلی مانند جشنواره شعر دفاع مقدس شرکت کنند و آن‌ها می‌گویند که در هیچ محفل دولتی شرکت نمی‌کنیم؛ اما وقتی که محافل شعرخوانی خارج کشور یا سفارتخانه‌ها از آن‌ها دعوت می‌کند، این دعوت را به خاطر سفر خارجی قبول می‌کنند.»
وی در پاسخ به سوال خبرنگار سپید که آیا جشنواره شعر فجر با توجه به گرایش‌ها سیاسی اعضای هیئت‌علمی این جشنواره، جشنواره‌ای سیاسی نیست بیان کرد: «شما تابه‌حال از من و محمدعلی رحمانی عرض سیاسی شنیده‌اید؟ نگاه سیاسی به ادبیات نگاه قابل قبولی نیست؛ زیرا در همه جهان اثبات‌شده که اهمیت علم و ادبیات بیشتر از سیاست است. البته در کشور ما جامعه ادبی سیاست را بر ادبیات غالب کرده است. اگرچه نام یدالله رویایی و احتمال حضور آن در دوره‌های مختلف جشنواره شعر فجر بحث‌برانگیز شده، اما به‌راستی کدام‌یک از بچه‌هایی که در حوزه ادبیات کار می‌کنند کتاب‌های یدالله رویایی را خوانده‌اند، من کتاب‌ها و اشعار یدالله رویایی را خوانده‌ام و می‌گویم شعر یدالله رویایی شعر نیست. امروزه یدالله رویایی به آن دلیل در مرکز توجه قرارگرفته که ناسزا می‌گوید و با همه‌چیز مخالفت می‌کند.»
هادی عیار