چاپ خبر
انسولین، سیگـار و مـوزه
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   21 دی 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d10124

۱۱ ژانویه ۱۷۵۳میلادی: سر هانس اسلون، پزشک و کلکسیونر انگلیسی که با مجموعه‌های شخصی خود، یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های تاریخ جهان، یعنی موزه برتانیا را بنیان گذاشت، در این روز درگذشت. امروزه در لندن، میدانی به نام اوست.

        ۱۱ ژانویه ۱۹۲۲میلادی: برای اولین بار، انسولین برای منظور درمانی استفاده شد. چارلز بست و فردریک بانتینگ، برای آزمایش اثربخشی انسولین استخراج شده از پانکراس سگ، آن را روی یک پسربچه ۱۴ساله مبتلا به مرض قند به اسم لئونارد تامپسون استفاده کردند. لئونارد به شدت بیمار و دارای وزن ۲۹ کیلوگرم بود و همه پزشکان می‌گفتند بیشتر از چند روز از عمر آن کودک باقی نمانده است. اما بعد از شروع درمان با انسولین، ظرف یک هفته حال لئونارد رو به بهبودی رفت. این پسربچه ۱۳ سال دیگر زنده بود و در سال ۱۹۳۵ در اثر مرض دیگری درگذشت.

        ۱۱ ژانویه ۱۹۲۴میلادی: روژه شارل لویی گیلمن، فیزیولوژیست فرانسوی الاصل آمریکایی، متولد شد. گیلمن به دلیل تحقیق بر روی هورمون‌های تولیدشده در هیپوتالاموس، نوبل پزشکی ۱۹۷۷ را برد. او که کاشف عامل آزادکننده تیروتروپین (TRF) محسوب می‌شود، توانست در سال ۱۹۸۶ با استفاده از هیپوتالاموس ۵میلیون گوسفند، یک میلی گرم TRF تهیه کند.

۱۱ ژانویه ۱۹۲۴میلادی: اولین گزارش رسمی مربوط به خطرناک بودن مصرف سیگار، در آمریکا منتشر شد.