رئیس پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم عنوان کرد:
رئیس پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برنامههای وزارت بهداشت برای مصرف نمک یدددار در کشور، گفت: «خوشبختانه کمبود ید در ایران مرتفع شده است.»
کمبود «ید» ایرانیها کنترل شده است
2 آبان 1395 ساعت: 16:8
2 آبان 1395 ساعت: 16:8
رئیس پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برنامههای وزارت بهداشت برای مصرف نمک یدددار در کشور، گفت: «خوشبختانه کمبود ید در ایران مرتفع شده است.»
به گزارش سپیدآنلاین، فریدون عزیزی در آستانه بزگزاری یازدهمین کنگره بینالمللی بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم که قرار است از ۱۲ تا ۱۴آبانماه ۹۵ برگزار شود، اظهار کرد: «به دنبال تشکیل کمیته کشوری مبارزه با کمبود ید، در برنامهای ۱۰ساله که از سال۶۸ در کشور آغاز شد، کارخانجات تولید نمک مجبور شدند ید را به نمکهای تولیدی اضافه کنند و امروز، کمبود ید در کشور کنترل شده است.»
وی با اشاره به پژوهشی که هر ۵سال یک بار با کمک وزارت بهداشت و پژوهشکده غدد و متابولیسم انجام میشود، گفت: «براساس این پایش روی ۱۸ تا ۳۰هزار دانشآموز در نقاط مختلف کشور، وضعیت گواتر و افزایش میزان ید ادرار مورد بررسی قرار میگیرد.» عزیزی به وضعیت نیاز بدنی زنان باردار به ید اشاره کرد و افزود: «زنان باردار میبایست بین 1.5 تا 2برابر نیاز معمولی، ید دریافت کنند و بهنظر میرسد از طریق مصرف نمک یددار این میزان تامین نمیشود.»
رئیس انجمن متخصصین غدد و متابولیسم ایران ادامه داد: «موضوع مکمل ید برای زنان زنان باردار که در بسیاری از کشورهای دنیا توصیه میشود، وزارت بهداشت تصمیم گرفت با کمک شرکتهای دانش بنیان، ترکیب «یدوفولیک» را برای مصرف زنان باردار و مادران شیرده تولید کند.»
عزیزی تاکید کرد: «براساس برنامه ملی که معاونت بهداشتی وزارت بهداشت به استانهای سراسر کشور ابلاغ کرده است، یدوفولیک در مراکز بهداشتی به صورت رایگان در دسترس مادران باردار قرار میگیرد.» وی با اعلام اینکه یدوفولیک هنوز تحت پوشش بیمه نیست، افزود: «یدوفولیک میبایست سه ماه قبل از بارداری و در دوران بارداری و ۶ماه دوران شیردهی، مصرف شود.»
رئیس پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم، با بیان اینکه هیچ نمکی دارای ید نیست و میبایست این ماده به آن اضافه شود، گفت: «بهترین ماده غذایی که میتوان ید را به آن اضافه کرد، نمک است.» عزیزی به عوارض کمبود ید در مادران باردار اشاره کرد و افزود: «کمبود ید در دوران جنینی میتواند ضریب هوشی کمتری در کودک به دنبال داشته باشد.»
وی گفت: «از سال۶۸ تا امروز با ید رسانی که در کشور انجام شده است، حدود ۶۶میلیون ضریب هوشی کودکان اضافه شده و از ۳۳میلیون گواتر جلوگیری شده است.» عزیزی با عنوان این مطلب که ۱۰درصد افراد جامعه گواتر دارند، افزود: «بروز گواتر میتواند به دلیل کمبود ید نباشد.»
رئیس پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: «روزانه ۳۰۰میکروگرم ید برای افراد معمولی و ۵۰۰میکروگرم ید برای زنان باردار، کافی است. یازدهمین کنگره بین المللی بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم با حضور ۱۵سخنران خارجی از کشورهای آلمان، انگلستان، ایرلند، اسپانیا، مالزی، هلند، ترکیه، ایتالیا، نیوزیلند،. پاکستان و استرالیا ۱۲ تا ۱۴ آبان در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار میشود.»
وی با اشاره به پژوهشی که هر ۵سال یک بار با کمک وزارت بهداشت و پژوهشکده غدد و متابولیسم انجام میشود، گفت: «براساس این پایش روی ۱۸ تا ۳۰هزار دانشآموز در نقاط مختلف کشور، وضعیت گواتر و افزایش میزان ید ادرار مورد بررسی قرار میگیرد.» عزیزی به وضعیت نیاز بدنی زنان باردار به ید اشاره کرد و افزود: «زنان باردار میبایست بین 1.5 تا 2برابر نیاز معمولی، ید دریافت کنند و بهنظر میرسد از طریق مصرف نمک یددار این میزان تامین نمیشود.»
رئیس انجمن متخصصین غدد و متابولیسم ایران ادامه داد: «موضوع مکمل ید برای زنان زنان باردار که در بسیاری از کشورهای دنیا توصیه میشود، وزارت بهداشت تصمیم گرفت با کمک شرکتهای دانش بنیان، ترکیب «یدوفولیک» را برای مصرف زنان باردار و مادران شیرده تولید کند.»
عزیزی تاکید کرد: «براساس برنامه ملی که معاونت بهداشتی وزارت بهداشت به استانهای سراسر کشور ابلاغ کرده است، یدوفولیک در مراکز بهداشتی به صورت رایگان در دسترس مادران باردار قرار میگیرد.» وی با اعلام اینکه یدوفولیک هنوز تحت پوشش بیمه نیست، افزود: «یدوفولیک میبایست سه ماه قبل از بارداری و در دوران بارداری و ۶ماه دوران شیردهی، مصرف شود.»
رئیس پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم، با بیان اینکه هیچ نمکی دارای ید نیست و میبایست این ماده به آن اضافه شود، گفت: «بهترین ماده غذایی که میتوان ید را به آن اضافه کرد، نمک است.» عزیزی به عوارض کمبود ید در مادران باردار اشاره کرد و افزود: «کمبود ید در دوران جنینی میتواند ضریب هوشی کمتری در کودک به دنبال داشته باشد.»
وی گفت: «از سال۶۸ تا امروز با ید رسانی که در کشور انجام شده است، حدود ۶۶میلیون ضریب هوشی کودکان اضافه شده و از ۳۳میلیون گواتر جلوگیری شده است.» عزیزی با عنوان این مطلب که ۱۰درصد افراد جامعه گواتر دارند، افزود: «بروز گواتر میتواند به دلیل کمبود ید نباشد.»
رئیس پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: «روزانه ۳۰۰میکروگرم ید برای افراد معمولی و ۵۰۰میکروگرم ید برای زنان باردار، کافی است. یازدهمین کنگره بین المللی بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم با حضور ۱۵سخنران خارجی از کشورهای آلمان، انگلستان، ایرلند، اسپانیا، مالزی، هلند، ترکیه، ایتالیا، نیوزیلند،. پاکستان و استرالیا ۱۲ تا ۱۴ آبان در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار میشود.»
برچسب ها
کمبود «ید» ایرانیها کنترل شده است فریدون عزیزی رئیس پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یازدهمین کنگره بینالمللی بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد